Hoppa till huvudinnehåll

Brand i ödehus i Somero utreds som vandalism

Polis
Polisen utreder brand i Somero som vandalism. Polis Bild: Yle polisen,våld

Polisen i Somero utreder en brand i ett ödehus på Jokioistentie i Somero.

Larmet om en brand i ett obebott hus nära industriområdet i Palma kom vid 17-tiden på fredag. Huset har varit obebott och stått tomt utan el i tiotals år.

Enligt polisens utredningar har branden börjat i en skräpkorg intill en trappa till husets andra våning. Trappuppgången och trappan har förkolnat men branden spred sig inte till husets övre våning.

Enligt ögonvittnesrapporter befann sig flera ungdomar i huset då branden uppstod och polisen har lyckats få fram namnen på dem.

Branden utreds som vandalism.

  • JYP-fostrade backar skrev kontrakt med NHL-lag

    Honka återvänder till Dallas, Niku fortsätter i Winnipeg.

    De JYP-fostrade backarna Julius Honka och Sami Niku har var för sig skrivit under NHL-kontrakt. Honka återvänder till Dallas Stars medan Niku fortsätter i Winnipeg Jets.

  • Våldsamma protester mot coronarestriktioner i Italien - uppdämd social oro skakar alla stora städer

    Unga lider särskilt hårt då ekonomin drabbas av corona.

    Protester mot nya coronarestriktioner skakar alla större städer i Italien. Från Turin i norr till Neapel i söder har ilskna, frustrerade och coronatrötta italienare gått ut på gatorna för att protester. Det har förekommit skadegörelse och våldshandlingar samt spekulationer om att maffian, högerextremister och fotbollshuliganer ligger bakom protesterna. Men faktum är att det handlar om en uppdämd social oro som nu får utlopp.

Läs också