Hoppa till huvudinnehåll

Fourcade tillbaka på tronen – tangerade Björndalens rekord

Martin Fourcade i skidspåret
Martin Fourcade har vunnit sex jaktstarter den här säsongen. Martin Fourcade i skidspåret Bild: /All Over Press skidskytte,Martin Fourcade,Fourcade,sport

Martin Fourcade hade stor uppvisning då han vann jaktstarten i Pyeongchang med över en halv minut före Anton Sjipulin. Segern var Fourcades tolfte den här säsongen och han tangerade Ole Einar Björndalens rekord.

Martin Fourcade har varit i en klass för sig den här säsongen och har redan säkrat segern i den totala världscupen. Under de senaste veckorna har Fourcade ändå inte varit i storform och framför allt VM i Hochfilzen gick inte riktigt som han hade önskat och det blev bara ett guld.

Även veckoslutet i Pyeongchang började lite motigt för Fourcade då han bara slutade trea i fredagens sprint och blev dessutom utklassad av Julian Eberhard.

Men i dagens jaktstart var Fourcade sitt gamla jag igen. Fourcade sköt fullt och vann tävlingen med 34,5 sekunder före Anton Sjipulin.

Segern var Fourcades tolfte den här säsongen och det är tangerat rekord. Säsongen 2004–05 vann Ole Einar Björndalen också tolv tävlingar i världscupen.

Totalt har Martin Fourcade varit på prispallen i 18 av säsongens 21 tävlingar. Han har vunnit sex av säsongens sju jaktstarter

Resultat:

1. Martin Fourcade FRA 31.24,2 (0)
2. Anton Sjipulin RUS +34,5 (0)
3. Julian Eberhard AUT +36,7 (3)
4. Simon Eder AUT +1.03,2 (2)
5. Jevgenij Garanitjev RUS +1.09,5 (2)
6. Simon Desthieux FRA +1.13,5 (2)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport