Hoppa till huvudinnehåll

Lindvall inte nöjd med andra Vasaloppet: ”Hade ingen chans i första backen”

Christoffer Lindvall går i mål i Vasaloppet
Christoffer Lindvall blev bästa finländare i Vasaloppet. Christoffer Lindvall går i mål i Vasaloppet Bild: Magnus Östh längdskidåkning,Vasaloppet,lindvall

Christoffer Lindvall kom till Vasaloppet med målsättningen att ta sig in bland de 50 bästa. Det lyckades inte. Lindvall åkte i mål på 78:e plats men var ändå bästa finländare.

För ett år sedan gjorde Christoffer Lindvall sitt första Vasalopp och slutade då på 65:e plats. Lika bra gick det inte i dag då han åkte det 90 kilometer långa loppet mellan Sälen och Mora för andra gången i karriären.

Lindvall kom i mål på 78:e plats, drygt 19 minuter efter segraren John Kristian Dahl.

– Det var inte riktigt som jag hade planerat. Det är inte helt katastrof men målsättningen var en plats bland de 50 bästa i dag och då kan jag inte vara nöjd, säger Lindvall till Yle Sporten.

Hur var det ute i spåret idag?

– Det var ganska så lika förhållanden som förra året. Service och skidorna var bra men gubben var inte där han borde vara.

– Jag hade ingen chans att hänga med i första backen. Täten åkte riktigt fort från början. Förra året blev jag också avhängd i backen men åkte ikapp på myrarna. Det gick inte nu och jag var aldrig riktigt med i matchen, säger Lindvall.

Lyfter på hatten för Matias Nylund

Lindvall åkte in på upploppet tillsammans med Matias Nylund från Kimitoön och blev bästa finländare i tävlingen. Lindvall besegrade Nylund med en sekund.

– Jag såg att vi låg i samma klunga på slutet. Jag lyfter nog på hatten för Matias. Han åker ungefär 500 kilometer per vinter och presterar på den här nivån. Det är en strong prestation av honom, säger Lindvall.

Christoffer Lindvall har börjat satsa mer på långlopp och ingår i stallet Ski Team Mäenpää. Tidigare i vinter har han tävlat i prologen, La Sgambeda och Marcialonga

– Man är nog en nybörjare fortfarande. Det är rutinerade åkare som är med och det tar nog några år innan man kommer upp i den nivån man vill vara. Man härdas av att bli slagen och det blir man verkligen här.

– Nu är det bara att dra upp snoret och träna mer, säger han