Hoppa till huvudinnehåll

Svårtippad damstafett när toppdamer står över

Tyskland har vunnit säsongens alla fyra stafetter. Men den här gången får tyskarna klara sig utan Laura Dahlmeier och det kan betyda att segersviten bryts.

Laura Dahlmeier ställer inte upp i stafetten i Pyeongchang. Tyskland som vunnit säsongens samtliga stafetter är därmed inte solklar favorit. Den tyska kvartetten i stafetten är Horchler, Hammerschmidt, Herrmann och Hildebrand.

Trots att Frankrike också saknar sin bästa åkare Marie Dorin Habert så får de ändå stå som förhandsfavorit i stafetten. Chevalier, Bescond, Braisaz och Aymonier är en så pass jämn kvartett att det kan bära hela vägen till seger.

Men kampen kan bli riktigt tuff då Italien även kommer att blanda sig i segerkampen. Italien har sina bästa åkare i stafetten, Vittozzi, Sanfilippo, Rungaldier och Wierer. Lyckas alla fyra damer då kan Italien mycket väl ta hem segern.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport