Hoppa till huvudinnehåll

Rör sprack i Östra centrum - hett vatten läckte ut i metrotunneln

Ett sprucket fjärrvärmerör ledde till imma i luften i Östra centrum i Helsingfors
Ett sprucket fjärrvärmerör ledde till imma i luften i Östra centrum i Helsingfors Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva Helsingfors,Östra centrum,fjärrvärme,fjärrvärmerör

Ett fjärrvärmerör sprack i Östra centrum i Helsingfors och störde väg- och metrotrafiken under måndagskvällen.

Enligt räddningsverket har vattnet svämmat till Åbohusvägen. En fil stängdes av på grund av översvämningen.

Vatten och ånga har också tagit sig till metrotunneln och metrotrafiken avbröts för en stund. Vattnet i ett fjärrvärmerör är hett och bildade därför ånga.

Vid sjutiden på måndagskvällen gick metron bara på ett spår vilket ledde till förseningar. På grund av ångan var sikten i metrotunneln dålig och trafiken avbröts också för att räddningsverket skulle kunna ta sig till tunneln för att täppa igen läckaget.

Efter klockan åtta på måndagskvällen började metron igen gå som normalt.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen