Hoppa till huvudinnehåll

Rök ihop med Zlatan – stängs av fem matcher

Tyrone Mings, Zlatan Ibrahimovic.
Tyrone Mings och Zlatan Ibrahimovic var inte bästa vänner i lördags. Tyrone Mings, Zlatan Ibrahimovic. Bild: imago/Sportimage/ All Over Press Tyrone Mings,Zlatan Ibrahimović

Den hätska duellen mellan Zlatan Ibrahimovic och Tyrone Mings ger konsekvenser. Båda spelarna straffas – Mings trampade Ibrahimovic i huvudet och det ger en rejäl avstängning.

Lördagens dust mellan Manchester United och Bournemouth blev en stökig historia. Det mesta skedde i 1–1-mötet. Framför allt var det hetsigt mellan Zlatan Ibrahimovic och Bournemouths backar.

I går fick Ibrahimovic en tre matcher lång avstängning för sin armbåge. I dag kom straffet för hans trätobroder Tyrone Mings.

Bland annat trampade Mings svensken i huvudet. Det engelska fotbollsförbundet FA meddelar nu att det blir en avstängning som sträcker sig över fem matcher.

Bournemouth uppges ha reagerat ilsket på FA:s besked.

– Vi tycker det är märkligt att anklagelserna kan anses vara bevisade när det över huvud taget inte finns några bevis för att det var avsiktligt. Tyrone bad om ursäkt under matchen och sade också i ett flertal tv-intervjuer efteråt att det inte var avsiktligt, skriver man i ett uttalande.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport