Hoppa till huvudinnehåll

"Kill the DJ" vann innovationstävling

Nathan Brachotte, Ishan Regmi, Gabriel Specq och Fredrik Fagerholm vann ICT Showroom 2017 med projektet "Kill The Dj". Tobias Asplund, Sebastian Bröckl, Anton Lindholm och Benjamin Österholm vann priset "Anniversary jury".
Nathan Brachotte, Ishan Regmi, Gabriel Specq, Fredrik Fagerholm, Tobias Asplund, Sebastian Bröckl, Anton Lindholm och Benjamin Österholm med årets jury. Nathan Brachotte, Ishan Regmi, Gabriel Specq och Fredrik Fagerholm vann ICT Showroom 2017 med projektet "Kill The Dj". Tobias Asplund, Sebastian Bröckl, Anton Lindholm och Benjamin Österholm vann priset "Anniversary jury". Bild: Åbo Akademi/Jerker Björkqvist Åbo Akademi,anton lindholm

Hur ofta har det inte blivit häftiga diskussioner om vilken musik som ska spelas på en fest? Fyra studerande vid Åbo Akademi vann årets ICT Showroom-tävling med ett system där deltagarna demokratiskt röstar fram kvällens musik.

Nathan Brachotte, Ishan Regmi, Gabriel Specq och Fredrik Fagerholm vann tävlingen med projektet "Kill The DJ". Det går ut på att var och en kan lägga till låtar på en spellista, varefter man med majoritetsbeslut röstar om vilka låtar som ska spelas och i vilken ordning.

ICT Showroom är en tävling där högskolestuderande som under året gått projektkurser inom ICT i Åbo visar upp sina resultat och får dem bedömda av en jury bestående av företagare.

Tävlingen startade för tio år sedan, och hade i år 54 deltagande projekt med sammanlagt över 300 personer.

Bland övriga pristagare fanns också en annan grupp från Åbo Akademi. Tobias Asplund, Sebastian Bröckl, Anton Lindholm och Benjamin Österholm vann Anniversary jury-priset med sitt projekt "Shadow Flicker". Det analyserar data angående de skuggeffekter som uppstår vid vindkraftverk.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland