Hoppa till huvudinnehåll

Vinteridrottssäsongen tar slut i Åbo

Skidåkare vid Impivaara skidspår i vintersol.
Skidåkare vid Impivaara skidspår i vintersol. Skidåkare vid Impivaara skidspår i vintersol. Bild: Yle/Linus Hoffman skidåkning,längdskidåkare,Skidning som transportmedel eller rekreation,nunneberget

Nästa vecka väntas den termiska våren infalla i Åboland, det vill säga att dygnets medeltemperatur en vecka i sträck ligger över nollstrecket.

Åbo stad håller i gång Barkplans och Kuppis konstisbanor till och med söndag den 12 mars, men sedan stängs de för denna vinter.

Skidspåren i Impivaara upprätthålls tills vidare, så länge vädret det tillåter, men skiduthyrningen är öppen sista gången i vinter på lördag och söndag.

I Åbo har man i år kunnat skida i tre månader, från den 10 december. Enligt Åbo stad har enkilometersspåret rundats 90 000 gånger.

Skidor och stavar har hyrts av mer än 1 400 skidåkare. Dessutom har skolelever gratis fått använda utrustningen under skoldagar, och då har 4 472 elever utnyttjat möjligheten.

Vid skridskomasken i Kuppis hyrdes 450 par skridskor ut under säsongen, tills uthyrningen förra veckan stängde. Också här har skolelever kunnat låna utrustning gratis på gymnastiktimmarna, vilket 985 elever har gjort.

Barkplans konstisbana har räknat cirka 28 000 skridskoåkare. Av dem är 15 000 skolelever, som fått skrinna gratis på gymnastiktimmarna.

Fastän konstisbanorna stängs kan man fortsätta att åka skridsko ända till början av april i ishallarna i Kråkkärret och Impivaara.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland