Hoppa till huvudinnehåll

Övergångsställen specialbevakas nästa vecka i Åboregionen

Övergångsställe
Polisen specialbevakar övergångsställen nästa vecka. Övergångsställe Bild: Yle/Fredrika Sundén skyddsvägar,fotgängare,gator

Polisen specialbevakar övergångsställena nästa vecka i Åboregionen. Olycksstatistik visar att riskerna för olyckor vid övergångsställen växer markant om chaufförerna är distraherade och därför granskar polisen också användningen av mobiltelefoner.

Mellan åren 2009 och 2013 ökade antalet olyckor där barn och unga skadades vid övergångsställen med en tredjedel. Barnen förstår inte alltid att vara tillräckligt försiktiga då de går över gatan och därför ligger det på bilisternas ansvar att vara mycket försiktiga då man närmar sig ett övergångsställe, påminner polisen.

Dessutom kommer polisen att granska hur bra bilisterna använder bilbältet.

Läs också