Hoppa till huvudinnehåll

Pleppo för första gången på turné i Åbo

Backlund (Kaj Korkea-Aho) och Murri (Ted Forsström) tar "kaffi tå" och en "brunbeta".
Backlund (Kaj Korkea-Aho) och Murri (Ted Forsström) tar "kaffi tå" och en "brunbeta". Backlund (Kaj Korkea-Aho) och Murri (Ted Forsström) tar "kaffi tå" och en "brunbeta". Bild: Wasa Teater/Frank A. Unger Radio Pleppo,pleppo två,Kaj Korkea-aho,Ted Forsström,Wasa Teater,Pedersöre kyrka

På fredag och lördag 10-11 mars uppträder Ted Forsström och Kaj Korkea-aho på Åbo svenska teater med sin pjäs Pleppo Två - Vi mårar åpå.

Pjäsen har hela hösten och vintern gått på Wasa Teater, med 56 föreställningar, och den är bland de fem mest sedda pjäserna på teatern. fast helt utan missöden har pjäsen inte gått.

- Vi har massor av klädbyten, men också mustaschbyten, då vi har så många olika roller, berättar Forsström. Efter den första veckan i Vasa var min överläpp ett blödande sår. Nu har vi haft en liten paus, men i kväll blir det mustaschrivning igen.

Pleppoduon Ted och Kaj är nämligen ute på en mini-turné som går till Åbo och Helsingfors. Det är första gången de är på Åbo svenska teaters scen. Ja, det är bland de första gångerna de är på Åbo svenska teater överhuvudtaget.

- Vi har ju bott i Åbo i sex år, men under studietiden hade vi inte riktigt råd med teater, erkänner Forsström.

Korkea-aho poängterar att det nog vara mer under studietiden som de hoppade över teater. De senaste åren har det blivit desto mera istället.

Men fastän bägge skådespelarna har en bakgrund i Åbo, så kommer tvåmansshowen nog att vara densamma som på Wasa Teater med rötterna djupt i den österbottniska jorden.

- Kanske vi borde sätta in några onliners om Åbo, så fastän publiken inte förstår våra dialekter så skrattar de åtminstone två gånger, funderar Korkea-aho. Dessutom har vi lustiga kläder.

Ännu på fredag förmiddag fanns några biljetter kvar till föreställningarna på Åbo svenska teater.