Hoppa till huvudinnehåll

Vem är rädd för Uber?

Uber förmedlar bilar, chaufförer i över femhundra städer runt om i världen. I Helsingfors har verksamheten förklarats olaglig av polisen.

Ubers chaufförer har bötfällts. Taxiförbundet driver en hård kampanj mot Uber.

Vågar chaufförerna köra fortfarande? Vi ska granska det här!

På den här sidan hade vi tidigare ett formulär där du kunde svara på några frågor om Uber. Tack för alla svar vi har fått in!

Vi återkommer snart med mer om Uber.

Uber är ett IT-företag från San Francisco som erbjuder en internetbaserad tjänst (app) för beställning och betalning av taxiresor och samåkningsresor (enligt Wikipedia).

 • Sångaren Alma Miettinen

  Tjuvkika i Almas galna kalender

  Alma flyger runt världen som en galning.

  Från Los Angeles till London, via Oslo och vidare till Tyskland. Alma rusar mellan världsdelarna för att prata om sin nya låt. Väl hemma passar hon på att snacka med mamma och städa rummet.

 • Brexitanhängare demonstrerar

  Britterna fick inte bli européer på 1960-talet - Storbritanniens obekväma relation till EU genom tiderna

  Frankrikes de Gaulle torpederade medlemsansökningar.

  Storbritanniens halvt ovilliga äktenskap med EU kulminerar på tisdagen då landet aktiverar brexitprocessen formellt. På 1960-talet var läget tvärtom och landet försökte flera gånger komma med i den kontinentaleuropeiska gemenskapen. Men det satte Frankrikes starke man Charles de Gaulle stopp för. Han tyckte inte att britterna var riktiga européer.

 • Skylt för Flickscoutkåren Åbo Vildar

  100 år av vilda scouter

  Flickscoutkåren Åbo Vildar firar 100 år i år.

  Det är många hundraårsjubileer som äger rum i år. Det är inte minst vårt lands födelsedag, utan även många föreningar fick återuppliva sin verksamhet i och med självständigheten 1917. Flickscoutkåren Åbo Vildar är ett av årets födelsedagsbarn som fyller hundra. Det stora talet kommer att firas på olika sätt med bland annat middag och läger.

Läs också

Nyligen publicerat - Samhälle

 • En vänlig klapp på axeln - eller intrång i den privata sfären? Människor har olika inställning till vad som är trevligt eller obehagligt. Bild: Yle/Tv-uutiset/Juha-Pekka Inkinen

  Har du trakasserats på jobbet?

  Arbetarskyddets telefontjänst vittnar om jobbtrakasserier.

  Sedan starten för tio månader sedan har närmare 2000 personer ringt Arbetarskyddsmyndighetens nya nationella telefontjänst om trakasserier.

 • Närbild på pillerburk med kalcium, magnesium och zink.

  Mångsidig mat vinner ännu över alla piller

  D-vitamin är det enda kosttillskott du kan behöva.

  Burkarna med kosttillskott upptar allt fler hyllmeter i hälsokostaffärerna, apoteken och matbutikerna. Här trängs vitaminer med mineraler, fettsyror, växtextrakt och proteinpulver. Marknaden har vuxit enormt, men hur mycket av det här behöver vi på riktigt?

 • Skylt som aner gränszon mellan Finland och Ryssland.

  Gränsbevakningen ska inte spara mer

  Säkerhetsläget får inrikesministeriet att ompröva spar.

  Gränsbevakningsväsendet har ett anpassningsprogram som innebär att det ska spara 28 miljoner euro mellan 2013 och 2017. Men sparbeslutet togs i ett annat säkerhetsläge, nu vill inrikesministeriet ompröva det.