Hoppa till huvudinnehåll

Vem är rädd för Uber?

Uber förmedlar bilar, chaufförer i över femhundra städer runt om i världen. I Helsingfors har verksamheten förklarats olaglig av polisen.

Ubers chaufförer har bötfällts. Taxiförbundet driver en hård kampanj mot Uber.

Vågar chaufförerna köra fortfarande? Vi ska granska det här!

På den här sidan hade vi tidigare ett formulär där du kunde svara på några frågor om Uber. Tack för alla svar vi har fått in!

Vi återkommer snart med mer om Uber.

Uber är ett IT-företag från San Francisco som erbjuder en internetbaserad tjänst (app) för beställning och betalning av taxiresor och samåkningsresor (enligt Wikipedia).

Läs också

Nyligen publicerat - Samhälle

 • Ann-Catrin Granroth

  Anka Granroth: Stick och brinn gamla scenskräck

  Så här kom jag över min scenskräck.

  Händerna skakar, blodet rusar i öronen och jag är torr i munnen fastän jag precis druckit en halv liter vatten. Jag hör de ödesdigra orden: "Nu är det dags för vår första talare!" och applåderna drar igång. Nu finns det ingen återvändo. Jag måste upp på scen.

 • En hand håller i spelkort, på bordet ligger sedlar.

  Hur lurar du systemet? Dela med dig!

  Dela med dig av dina knep.

  Planka, använda kompisens busskort, fuska på viktiga prov … de flesta av oss har kanske lurat systemet någon gång, och ibland är också den andra parten fullt medveten om vad du gör.

 • Twinkle Lomong-oy är en filippinsk sjukskötare som har rekryterats till Finland.

  Filippinska sjukskötare utan rättigheter

  Tvingades till olagliga avtal eller krävdes på pengar.

  Flera hundra filippinska sjukskötare har rekryterats till Finland för att sköta äldre på privata vårdhem. Men deras universitetsutbildning godkänns inte i Finland, och därför arbetar de med enklare uppgifter än de skulle ha kompetens för. Många skötare har dessutom tvingats till olagliga avtal.