Hoppa till huvudinnehåll

Jämn jaktstart att vänta – Dahlmeier får det tufft

Damernas jakstart kommer att bli en jämn kamp då 17 damer startar inom en minut. Mari Laukkanen har under en halv minut till en pallplacering.

Sprinten i Kontiolahti var ingen finländsk framgångssaga. Kaisa Mäkäräinen stapplade på vallen och fick nöja sig med säsongens sämsta placering, en 49:e plats, 1.50 efter segraren Tiril Eckhoff, Norge. Mari Laukkanen gjorde en hyfsad insats på hemmaplan och startar som 19:e, 1.02 efter Eckhoff. Till en pallplacering är det under 30 sekunder för Laukkanen.

Damernas tävling kommer att bli en jämn dust om pallplaceringarna. Världscupledaren Laura Dahlmeier, Tyskland, startar 18 sekunder efter Eckhoff i spåret. Med Dahlmeiers säkerhet på vallen är det lite bäddat för tyskans tionde seger för säsongen. Men det gäller att lyckas för Dahlmeier för tävlingen är så jämn att ett femtontal damer har chans att nå prispallen. I Kontiolahti ska inte bara skyttet fungera, det gäller också att orka åka den tunga banan. Det sista varvet i spåret är väldigt avgörande i dagens tävling.

Jaktstart damer klockan 16.05 i TV2.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport