Hoppa till huvudinnehåll

Krasslig Hänninen i slagläge i Mexiko – Latvala avhängd

Juho Hänninen.
Juho Hänninen har chans på pallen inför helgens avslutning i Mexiko. Juho Hänninen. Bild: All Over Press Juho Hänninen

VM-ledaren Jari-Matti Latvala körde bort sina chanser i Mexiko under de första specialsträckorna. Stallkamraten Juho Hänninen har däremot tätkänning.

Det behövdes inte många specialsträckor för att såga av Jari-Matti Latvalas möjligheter till en riktigt bra placering i Mexikos VM-rally. Efter åtta specialsträckor ligger Latvala åtta.

Latvala har startat säsongen fint i sin Toyota och leder VM-serien för tillfället. På grusvägarna i Mexiko tog det däremot tvärstopp efter en tuff start. Som VM-etta tvingades han gå ut som första bil – en stor nackdel.

Det är ändå inte hela sanningen bakom att Latvala ligger 2,5 minut bakom ledaren Kris Meeke. Bland annat gick motorn varm och bromsarna fungerade inte heller som de skulle.

Juho Hänninen.
Juho Hänninen har varit sjuk inför det pågående rallyt. Juho Hänninen. Bild: imago/PanoramiC/ All Over Press Juho Hänninen

Har haft lunginflammation

Toyotas andra finländare Juho Hänninen har ett bättre läge. Han ligger fyra efter åtta specialsträckor och går ut i slagläge till de kommande etapperna av rallyt.

Hänninen ligger 1,5 minut från Meeke, men har en halv minut upp till pallen. Med tanke på att Hänninen har haft lunginflammation är prestationen riktigt vass.

– Efter en lång sträcka var jag tvungen att ta stöd av bilen för att ta mig upp. Det var inte den allra piggaste körningen, säger Hänninen till Yle Urheilu.

Mexikos VM-rally fortsätter i dag.

Ställningen efter 8/19 specialsträckor:

1) Kris Meeke, Citroen 59.55,5
2) Sebastien Ogier, Ford + 20,9
3) Thierry Neuville, Hyundai + 56,7
4) Juho Hänninen, Toyota +1.27,3
5) Ott Tänak, Ford +1.32,9
---
8) Jari-Matti Latvala, Toyota + 2.30,8

Läs också

Nyligen publicerat - Sport