Hoppa till huvudinnehåll

Milans ilska efter kontroversiella Juvestraffen: "Inte möjligt"

Juventus-Milan
Milan var på väg att fixa en poäng mot överlägsna serieledaren Juventus. Juventus-Milan Bild: EPA AC Milan

Juventus är uppe i 31 raka hemmasegrar. Den senaste satt hårt åt. I den 97:e minuten avgjorde serieledaren mot Milan. ”Det här sker alltid mot dem”, säger Milans målvakt.

Milan har inget med titelstriden i Serie A att göra. Däremot var laget på väg att sätta stopp för rivalen Juventus otroliga svit hemma i Turin i går kväll.

Milan hade 1–1 på Juventus Stadium när matchen gick in på stopptid. I slutet av den första halvleken hade Carlos Bacca rullat in kvitteringen och det såg ut att räcka till en skön poäng.

När de fyra tilläggsminuterna var förbi valde domaren ändå att ge Juventus en straff efter en handssituation. Milanspelarna var fly förbannade. Det hjälpte inte. Paulo Dybala lade upp bollen på straffpunkten och skickade in segermålet i den 97:e minuten.

Ville attackera domaren

Efter slutsignalen firade Juventus sin 31:a seger i följd på hemmaplan. Samtidigt tvingades Milantränaren Vincenzo Montella att stoppa Bacca från att attackera domaren.

Målvakten Gianluigi Donnarumma var arg.

– Det är inte möjligt. Det här sker alltid mot dem, säger han enligt Football Italia.

"Gnällt på Juventus i sex år"

I Juventuslägret vill man inte höra på det där örat.

– De andra lagen har gnällt på Juventus i sex år. De kanske borde försöka göra något annat, säger Dybala enligt Football Italia.

Juventustränaren Max Allegri såg varken straffsituationen eller straffen enligt egen utsago.

– VI förtjänade segern. Det här var en av våra bästa insatser för säsongen och vi är närmare sjätte raka ligatiteln.

Med en match mer spelad har Juventus en elvapoängsledning mot Roma. På tisdag jagar ”Den gamla damen” avancemang i Champions League. Juve har en 2–0-ledning att gå på mot Porto.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport