Hoppa till huvudinnehåll

Varg på isen norr om Replotbron

Varg på isen vid Stora Skutskär.
Ingemar Tåg tog den här telefonbilden av vargen (till höger i bild). Varg på isen vid Stora Skutskär. Bild: Ingemar Tåg varg

Ytterligare en vargobservation rapporteras i Korsholm, den här gången nära Replotbron. Det var Ingemar Tåg som såg en varg då han var på väg till sommarstugan på lördagen.

- Det var vid niotiden i morse som vi gick ut från gamla färjfästet vid Köklotvägen, berättar Ingemar. Då vi gick över isen så såg jag vargen på ungefär 100 meters avstånd. Vargen kom då gående över isen, från fastlandet till Stora Skutskärsören.

Ingemar är säker på sin sak då han säger att det var en varg. Han har sett varg på nära håll i Ranua djurpark och det var ett likadant djur som han nu såg.

Tassavtryck av varg i snön
Ingemar Tåg fotograferade ett av vargens tassavtryck Tassavtryck av varg i snön Bild: Ingemar Tåg varg,tassar,vargspår

Drog vidare norrut

Ingemar och hans sällskap gick över isen till sommarstugan. Där fortsatte de observera vargen med hjälp av kikare och hur den fortsatte ut från Stora Skutskär mot Replot hamn.

Vargen rörde sig i sicksack och verkade följa spår och leta efter mat. Ingemar säger att han var lite orolig över att den skulle bli kvar på holmen och blev lättad då den drog vidare.

- Vi följde med den ungefär en halv timme och så började den söka sig norrut och försvann ur synhåll.

Läs också

Österbotten

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Österbotten