Hoppa till huvudinnehåll

Barkov redo för VM: ”Tackar alltid ja”

Aleksander Barkov.
Aleksander Barkov var med och tog VM-silver i våras. Aleksander Barkov. Bild: Yle/Tomi Hänninen Aleksandr ”Sasha” Barkov

Florida Panthers är långt från en slutspelsplats i NHL. Det betyder samtidigt att Aleksander Barkov är nära spel i vårens VM. ”Landslaget intresserar alltid mig”, säger han till Yle Urheilu.

I natt föll Florida mot Tampa Bay. Förlusten förlängde Panthers segerlösa svit i NHL till fem matcher. Samtidigt glider en slutspelsplats allt längre bort.

Det kan betyda en jackpot för landslaget. Jussi Jokinen och Aleksander Barkov håller till i Florida och kan bli högaktuella för spel i lejonen i vårens VM.

Förbundskaptenen Lauri Marjamäki och general managern Jere Lehtinen var på plats i Tampa för att se matchen. Efteråt säger Barkov till Yle Urheilu att VM är intressant.

– Just nu är det ett dåligt läge att prata om det här, men självklart intresserar landslaget alltid mig. När det finns möjlighet tackar jag alltid ja, säger han.

Spelat två senaste VM

Barkov har tidigare under säsongen haft problem med sin rygg, men nu fungerar allt som det ska igen. Floridas nyckelspelare har totalt skrapat ihop 43 poäng på 52 matcher.

Barkov är 22 år, men trots sin ringa ålder har en rejält med landslagserfarenhet. Han har spelat i OS i Sotji 2014, de två senaste VM-turneringarna samt World Cup i höstas.

Ishockey-VM spelas i maj. Finland spelar sitt gruppspel i Paris. Semifinaler och medaljmatcher avgörs i Köln.