Hoppa till huvudinnehåll

Dramatik i VM-kvarten: Anton Lindfors kraschade våldsamt – se video

Anton Lindfors VM-kvartfinal i snowboardcross blev ett magplask. Åkaren krockade med tysken Sebastian Pietrzykowsk och flög in i skyddsnätet. Jag höll på att gå förbi och så bestämde han sig för att ställa sig i vägen, säger Lindfors till Yle.

– Han försvarade förvisso sin plats, men det han gjorde var vårdslöst, säger Lindfors.

För Lindfors del blev resultatet i VM en 23:e plats. En besvikelse, med tanke på att samarbetet med det schweiziska landslaget är under lupp.

Under den gångna säsongen har den finlandssvenska snowboardåkaren tränat och bott med det schweziska landslaget. Ett samarbete, som enligt honom själv burit frukt.

– Jag missade några tävlingar under början av säsongen på grund av skadan, men teamet har varit fantastiskt. Om jag får fortsätta med dem så kommer det garanterat att gå framåt, säger Lindfors.

Dyr landslagsplats det enda alternativet

Platsen i det schweiziska landslaget kostar det finska förbundet ungefär 20 000 euro. Det är fortfarande oklart om förbundet vill satsa på Lindfors också under OS-säsongen 2017-18.

– Det handlar om utbud och efterfrågan. Vill förbundet ha platsen och kan jag betala tillräckligt för den. De har ett landslag och jag är en utlänning. Alla är riktigt bra typer, men inget kommer gratis i idrottsvärlden, konstaterar Lindfors.

Enligt Lindfors är det schweiziska landslaget det enda hoppet för framgång i OS.

– Helt ärligt talat så har jag inte några andra alternativ. Det skulle vara förödande för mitt OS att byta team. Jag hoppas att det löser sig, säger Lindfors, som också berättar att förhandlingarna än så länge inte börjat.