Hoppa till huvudinnehåll

Framgångar för Väst-Nylands ryttare

Neele Knaapinen med hästen Loverass
Neele Knaapinen hoppade med Loverass. Neele Knaapinen med hästen Loverass Bild: Joanna Kultanen dressyrridning,dressyr,dressyrryttare,ryttare,banhoppning,väst-nylands ryttare

Under veckoslutet (11–12.3.2017) ordnade Väst-Nylands ryttare ridtävlingar i både dressyr och hoppning. Dressyren reds på lördagen med 19 startande i klasserna minijunior till lätt A. Hoppningen reds på söndagen med 41 startande i klasserna bom till 90 cm.

Flera Väst-Nylands ryttare ekipage vann och placerade sig i klasserna under helgens tävlingar. Dessutom var flera nybörjare med för första gången med goda resultat.

Jessica Grönlund med hästen Neppastiina.
Jessica Grönlund red Neppastiina till vinst i minijuniorklassen. Jessica Grönlund med hästen Neppastiina. Bild: Joanna Kultanen dressyrridning,dressyr,dressyrryttare,ryttare,banhoppning,väst-nylands ryttare

Väst-Nylands ryttare hade flera ekipage med framgångar i dressyren. Minijunior klassen vanns av Jessica Grönlund. Lätt C klassen vanns av Roy Löfhjelm. Lätt B klassen vanns av Henna-Riikka Kostiainen (Aktiiviratsastajat). Lätt A klassen vanns av Patricia Forsström.

Patricia Forsström med hästen Seaside Flamenco
Patricia Forsström med Seaside Flamenco. Patricia Forsström med hästen Seaside Flamenco Bild: Joanna Kultanen dressyrridning,dressyr,dressyrryttare,ryttare,banhoppning,väst-nylands ryttare

I hoppningen var de två första klasserna (bom och 40 eller 60 cm) clear round klasser, det vill säga alla de med noll felpoäng placerar sig som först i klassen. I bomklassen placerade sig fem stycken ekipage, alla Väst-Nylands ryttare medlemmar.

Nora Ekholm blev tilldelad domarens favorit priset för sin stilrena ridning. I 40 eller 60 cm klassen, där ryttarna själv fick välja hinderhöjden, placerade sig 12 stycken ekipage varav 10 ekipage representerade Väst-Nylands ryttare.

Klass 3, som reds på hinderhöjden 80 cm vanns av Heidi Sjöblom som också representerar Väst-Nylands ryttare. Sista klassen för dagen reds på 90 cm och vanns av Väst-Nylands ryttare medlemmen Neele Knaapinen.

Väst-Nylands ryttare ordnar följande gång tävlingar på Broby gård den 23 april då det rids dressyr. Följande hopptävling ordnas 13 maj. Föreningen ordnar också nivå 2 tävling den 10 september för första gången på 7 år.

Text: Mikaela Lindqvist
Foto: Joanna Kultanen

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Mitt Yle