Hoppa till huvudinnehåll

Popup i Kimito ska föra samman arbetssökande med arbetsgivare

Tobias Björklund, Ann-Margareth Österås och Mats Nurmio.
Tobias Björklund, Föreningsakuten, Ann-Margareth Österås från Arbetskompaniet och Kimitoöns företagsrådgivare Mats Nurmio. Tobias Björklund, Ann-Margareth Österås och Mats Nurmio. Bild: Yle / Peter Karlberg mats nurmio

Evenemanget Arbetskompass popup ska förena arbetssökande med arbetsgivare i Kimitoöns kommun. Evenemanget ordnas 23-25 mars.

Kimitoöns företagsrådgivare Mats Nurmio beskriver tanken med Arbetskompass popup.

- Kommunen har ett intresse av att upprätthålla hög sysselsättning och just den här tiden på året handlar det inte bara om ordinarie jobb, utan också om sommarjobb.

Enligt Arbetskompaniets Ann-Margareth Österås finns det största behovet för tillfället inom servicebranschen.

- Just nu har vi 30 lediga arbetsplatser på arbets- och näringsbyråns webbsida. Men jag vet också att det finns mycket fler arbetsplatser och arbetstillfällen. Jag vill därför också passa på och säga att arbetsgivare i Kimitoöns kommun gärna får ta kontakt med oss och berätta om de har behov av arbetskraft.

Om du söker ett jobb är det här en bra plats för att få nya idéer.― Ann-Margareth Österås

Ann-Margareth Österås rekommenderar arbetssökande att ta chansen att besöka Arbetskompass popup.

- Om du söker ett jobb är det här en bra plats för att få nya idéer och även kanske träffa någon som du annars kanske inte har möjlighet att träffa.

Tobias Björklund från Föreningsakuten kommer att vara med på popup-dagarna för att lyfta fram det frivilliga föreningsarbetet.

- Mina erfarenheter från föreningsarbete har varit väldigt nyttiga i arbetslivet, så jag hoppas på att fler ser samma möjligheter till att skaffa sig bra och nyttiga erfarenheter.

Fotnot: Arbetskompass popup - en samlingspunkt kring sysselsättning på Kimitoön - ordnas i K-Kompass Kimito 23-25.3. Torsdag-fredag kl. 12-18 och lördag kl. 9-15.