Hoppa till huvudinnehåll

Valdebatt i Åbo - ställ din fråga till kandidaterna!

Västra strandgatan i Åbo.
Västra strandgatan i Åbo. Bild: Yle/Lotta Sundström åbo stadshus

Ska Åbo begränsa den subjektiva rätten till dagvård, eller kanske tvärtom erbjuda dagvård helt avgiftsfritt till familjerna? Mer pengar för fler cykelvägar - eller hellre satsningar på snabbspårväg? Vad kan Åbo göra för att integrera nyfinländare i staden bättre? Förstör ett torn på Kakolabacken en kulturhistorisk miljö, eller blir den ett fint dragplåster för staden?

Yle Åboland samlar kandidater från de politiska partierna i Åbo på tisdag förmiddag. Följ med valdebatten från Wäinö Aaltonen-museet med start klockan 10 i Yle Åbolands radiosändning på frekvensen 101,4.

Niclas Lundqvist leder debatten.

Uppdaterat: De som deltar i debatten är Li Andersson (VF), Jonas Heikkilä (De Gröna), Ulla-Maija Vierimaa (Saml), Oscar Hätinen (C), Kenneth Liukkonen (SDP), Mikael Andersson (Sannf), Kristina Turner (KD) och Ulla Achrén (SFP).

Vilka frågor vill du att kandidaterna ska svara på?

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland