Hoppa till huvudinnehåll

Chelseas före detta kultspelare beger sig till sydligare breddgrader

essien
Michael Essien spelade sin bästa fotboll i Chelsea. essien Bild: Adi Weda / EPA / All Over Press essien

Den ghananske fotbollsspelaren Michael Essien hörde åren 2005-2014 till Chelseas lagmaskineri där han spelade sin bästa fotboll. Nu har han skrivit på för Liga 1-klubben Persib Bandung.

Liga 1? Persib Bandung? Det är fråga om den indonesiska högsta fotbollsligan och en klubb från staden Bandung på ön Java.

Den 34-årige Essien uppges ha undertecknat ett ettårigt kontrakt med Persib Bandung som slutade femma i fjolårets serie. Värdet på kontraktet har inte uppgetts.

– Jag hoppas att det här ska leda till att flera toppspelare flyttar till Indonesien, säger Essien på klubbens hemsida enligt webbplatsen squawka.com.

– Jag hoppas också att det här ska bli en fin start för indonesisk fotboll och för klubben Persib. Tack för att ni tog mig hit. Jag tycker det är spännande och vill göra mitt bästa, säger Essien.

Efter de framgångsrika åren i London spelade Essien för Real Madrid, AC Milan och senast, säsongen 2015-2016, för Panathinaikos. Innan Chelseasejouren höll Essien till i Frankrike där han spelade för Bastia och Lyon. Med Ghanas landslag har han spelat 58 matcher och gjort nio mål.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport