Hoppa till huvudinnehåll

Väpnat rån i matbutik i Karis

Butikskassa
Polisen har gripit tre personer. Butikskassa Bild: Yle butikskassa,Kassaapparat

En matbutik rånades på måndagseftermiddagen (13.3) i Karis. Rånaren fick med sig en del pengar efter att han hade hotat personalen vid kassan med en kniv.

Rånet skedde i K-supermarket vid femtiden på eftermiddagen. När rånaren hade fått pengarna sprang han ut ur butiken och mot Centralgatan. Rånet filmades av en övervakningskamera.

Tre gripna

En dryg timme senare grep polispatrullen en man vid Karis järnvägsstation. Han passade in på kännetecknen för butiksrånaren. I samband med gripandet kunde polisen beslagta en del av pengarna som mannen fått med sig från butiken.

Polisen grep också en annan man som befann sig i den misstänkta rånarens sällskap. Senare på kvällen grep polisen en tredje man i en privat bostad i Karis.

Polisen utreder nu deras andel i rånet.

Männen kända av polisen

Alla tre män är ortsbor. Två är födda i slutet av 1970-talet och den tredje i slutet av 1980-talet, säger kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid Raseborgspolisen.

- Alla är kända av polisen sedan tidigare.

Mellan rånet och gripandet har mannen befunnit sig någonstans i Karis. Polisen ber eventuella vittnen som sett mannen ta kontakt på telefonnummer 0295 436 013.

Mannen är cirka 190 centimeter lång. Han bar en svart munkjacka och mörka kläder. Han var ovårdad med skäggstubb på hakan.

Försökte stjäla väskan av en kvinna

En dryg halvtimme innan rånet fick nödcentralen en anmälan om en man som med våld hade försökt ta väskan av en kvinna. Anmälan kom från ett vittne.

Det här hände på Kilavägen, nära Karis järnvägsstation.

När polispatrullen kom till platsen påträffades varken kvinnan eller den misstänkta mannen. Mannens kännetecken passar in på butikrånarens. Polisen ber den målsägande kvinnan ta kontakt.

Artikeln uppdaterades den 14.3.2017 med mera information och citat av kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid Raseborgspolisen.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland