Hoppa till huvudinnehåll

God man utsedd för Nymans stiftelser

Bild som visar Hbl:s artikel om Nymanska stifelsen
KSF Media har följt med hur stiftelserna skötts under många års tid. Bild som visar Hbl:s artikel om Nymanska stifelsen Bild: Stina Sirén/Yle Hufvudstadsbladet,trygwe och hjördis nymans stiftelse

Patent- och registerstyrelsen (PRS) meddelade imorse (15.3) att man nu utsett en god man för Hjördis och Trygwe Nymans stiftelser tills en ny styrelse har valts. Tingsrätten bekräftade nyligen att siftelsens styrelse inte mer finns trots att den själv anser motsatsen. PRS har ingripit i stiftelsens verksamhet efter misstanke om grova brott.

Patent- och registerstyrelsen har ingripit i verksamheten på grund av misstankar om grova brott mot stiftelselagen.

Alla styrelsemedlemmar avgick i slutet av februari ur de Nymanska stiftelserna.

Västra Nylands tingsrätt bekräftade för ett par dagar sedan att den tidigare styrelsen inte finns eftersom den sagt upp sig själv.

Själva ansåg styrelsen att den fanns eftersom styrelsemedelmmarna ville återkalla sina besked om att sluta.

PRS som påpekar att stiftelsen nu saknar en beslutför styrelse eftersom medlemmarna själva avgått och inte för att de avskedats.

Beslutet om att förordna en god man ska verkställas också trots att någon besvärar sig i frågan, beslöt Patent- och registerstyrelsen.

Advokat Antti Hannula ska fungera som god man.

De Nymanska stiftelserna består egentligen av två stiftelser, Trygwe och Hjördis stiftelse samt Sarfvik-Nymans stiftelse, som är bildad för samma ändamål. Styrelsen har avgått från båda.

De har bland annat drivit Kofverhag gård i Hangö.