Hoppa till huvudinnehåll

Yle ordnar debatt i Vasa om vårdreformen

Portträttbild av Filip Stén och Sofi Nordmyr
Filip Stén leder debatten och Sofi Nordmyr plockar upp publikens frågor. Portträttbild av Filip Stén och Sofi Nordmyr Bild: Yle/Jyrki Valkama nordmyr

I dag torsdag blir det direktsänd kommunalvalsdebatt i Rewell Center i Vasa. Svenska Yle står som arrangör och på scenen sitter åtta kommunalvalskandidater från riksdagspartierna.

Temat för debatten är social- och hälsovård. Hur ska framtidens hälsovård skötas? Hur blir det med jourreformen, vad kommer valfriheten att leda till? Det är exempel på frågor som dryftas under kvällen.

- Social- och hälsovårdsreformen har kommit att bli en väldigt viktig fråga i det här valet. Dels för att den inte är helt och hållet spikad i riksdagen ännu och reformen har kommit att bli en förtroendemätning i valet, säger Filip Stén som leder debatten.

Debatten är öppen för publik och publiken får väldigt gärna ställa frågor till debattörerna. Sofi Nordmyr plockar upp publikens frågor.

- Jag hoppas att vi får så stor publik som möjligt och att det kommer många frågor från publiken. Det är inte ett måste att ställa en fråga om man sitter i publiken, men man får väldigt gärna göra det, säger Nordmyr.

Debatten sänds direkt på Yle Fem och Yle Arenan klockan 19.55-20.45. Vill du följa med debatten på plats är det önskvärt att du är på plats klockan 19.30.

Kvällens debattörer är Anna-Maja Henriksson, SFP (Jakobstad), Peter Östman, KD (Larsmo), Laura Ala-Kokko, grön (Vasa), Raija Kujanpää, saml (Vasa), Peter Nygård, centern (Kristinestad), Micael Westerholm, sannf (Korsholm), Steven Frostdahl, SDP (Nykarleby) och Stefan Håkans, vf (Korsholm).