Hoppa till huvudinnehåll

Blir bara tuffare för HIFK och Grillfors – "Pest eller kolera"

Daniel Grillfors.
Daniel Grillfors gjorde HIFK:s öppningsmål. Daniel Grillfors. Bild: Matti Raivio/All Over Press FM-ligan i ishockey,ishockey,Daniel Grillfors,Helsingfors IFK (ishockey)

Daniel Grillfors gjorde sitt andra mål för säsongen i ett rätt så viktigt läge. Härnäst väntar antingen Tappara eller TPS.

I den första matchen mot Kärpät avgjorde HIFK tre minuter och 49 sekunder in i förlängningen. I den andra matchen var helsingforsarna 24 sekunder snabbare och nu klara för kvartsfinal.

Jasse Ikonen stod för segermålet men också Daniel Grillfors fick sitt namn i målprotokollet då han utjämnade till 1–1 i andra perioden.

– Jag har inte gjort så många mål och det här var ett viktigt ett så det är ju kul. Det var skönt, säger Grillfors till Yle Sporten.

– Alltid en speciell känsla att vinna i övertid, det är häftigt.

Annan inställning

Det har varit mycket snack om att HIFK:s säsong varit en enorm besvikelse. I slutspelet kan laget som inledde säsongen som storfavorit ändå skriva om den historien.

– Vi har en annan inställning och känsla nu när slutspelet drog igång. Vad som helst kan hända så det är ju väldigt bra att vara i kvartsfinal.

– Det började kännas bättre redan före slutspelet började. Det kom tillbaka killar och vi började göra mål och göra det lite enklare för oss. Redan där började man känna att vi närmar oss slutspelet. Man går liksom in i en annan bubbla.

Ännu är det inte klart vem som står för motståndet i nästa slutspelsomgång. Antingen blir det grundserievinnaren Tappara eller -tvåan TPS.

– Vi har haft väldigt tuffa matcher mot båda lagen. Det handlar väl om pest eller kolera, två väldigt bra lag.

HIFK:s kvartsfinalsmotstånd beror på hur det går mellan Ässät och Ilves vars åttondelsfinalserie står 1–1. Ifall Ässät vinner på lördagen kommer HIFK att möta Tappara, men om Ilves tar sig vidare möter HIFK TPS.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport