Hoppa till huvudinnehåll

Också Vasa och Kronoby drabbas av fredagens flygstrejk

Finnairs Airbus A319 på väg att landa. (Arkivbild)
Arkivbild. Finnairs Airbus A319 på väg att landa. (Arkivbild) Bild: Alexander Granholm oh-lvk

Finnair ställer in över 90 flyg på fredagen, på grund av den strejk som Luftfartsunionen organiserar.

Även denna gång drabbas resenärer till och från Österbotten, då ett flertal flyg från Vasa och Kronoby tvingas stanna på marken.

Strejken inleds klockan 15 och pågår i fyra timmar.

Från Vasa ställs tre avgångar till Helsingfors in. Det gäller flygen AY324, AY326 och AY316. I motsatt riktning ställs även tre flyg in. Det gäller Helsingfors-Vasa AY323, AY325 och AY315.

Mellan Kronoby och Helsingfors är flygen AY594 och AY596 inställda och i andra riktningen, det vill säga Helsingfors- Kronoby ställs flygen AY593 och AY595 in.

En lista över inhiberade flyg finns publicerad på Finnairs webbsida.

Rusning möjlig

Finnair ber samtliga flygresenärer att förbereda sig på förseningar under fredagen. Arbetet på flygplatserna kan löpa långsammare än normalt och det kan uppstå rusning.

Finnair erbjuder dem som har en biljett bokad för fredagen och vars resa påverkas av strejken att flytta fram sin resa. Resor kan bokas om till och med den 9 april.

Under onsdagen sa Luftfartsunionen IAU nej till det nya medlingsbudet från riksförlikningsmannen.

Tvisten mellan Luftfartsunionen IAU och Servicebranschens arbetsgivarförbund Palta handlar om vilket kollektivavtal som ska tillämpas för de anställda vid markservicebolaget Airpro. Enligt facket betalar Airpro betydligt lägre löner än privata konkurrenter inom branschen.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten