Hoppa till huvudinnehåll

Tårget och Åbo bokmässa i Evento Awards-final

Lilltorget i Åbo med stadsbiblioteket och restaurang Tårget i vinterskrud.
Lilltorget i Åbo med stadsbiblioteket och restaurang Tårget. Lilltorget i Åbo med stadsbiblioteket och restaurang Tårget i vinterskrud. Bild: Yle/Linus Hoffman Åbo stadsbibliotek,tårget

Restaurang Tårget vid Lilltorget i Åbo är en av de tre finalisterna till priset Evento Awards. Tårget tävlar i kategorin restauranger och kaféer, där de två andra finalisterna är Löyly och Meripaviljonki.

Åbo bokmässa har gått till final i kategorin mässor, där man tävlar med Helsingfors Bokmässa och Love me do-bröllopsvenemanget i kategorin mässor. Evenemangshelheten kring Åbo bokmässa består av bokmässan och mat- och vinmässan.

I fjol vann Åbobon Pekka Hyysalo titeln bästa talare. Logomo vann 2016 priset i kategorin stora evenemangsplatser för över 1000 personer.

Evento är en branschtidning för evenemangsarrangörer. Priset Evento Awards har sedan 2014 delats ut till professionella aktörer inom evenemangsbranschen.

Torsdag den 27 april delas priserna Evento Awards ut till årets evenemang och evenemangsarrangörer. Mästarna koras i Helsingfors av en internationell domarkår.

Läs också