Hoppa till huvudinnehåll

Skärgårdsstiftelsen: ”Överraskande stort intresse för Björkholm”

Båtar i hamnen vid Björkholms stugby
Företagare sökes för att ta över efter paret Kronehag på Björkholm. Båtar i hamnen vid Björkholms stugby Bild: Yle/Fredrik Häggman Björkholm (ö i Finland, Egentliga Finland, Åboland, lat 60,18, long 22,25),brygga,Skärgård

Det har varit ett överraskande stort intresse att ta över Björkholm efter paret Kronehag. Det säger Bengt Backman som är ordförande för Åbolands skärgårdsstiftelse som söker ny företagare till ön.

- Några har ringt och vi har diskuterat med dem alla men ännu har vi inte fört några närmare förhandlingar, säger Backman. Vi kommer att ha annonser både i Åbo Underättelser och HBL på veckoslutet och i slutet av april börjar vi sedan förhandla med de mest intressanta.

bengt backman
Bengt Backman är nöjd att intresset att ta över Björkholm är så stort. bengt backman Bild: Yle/Johanna Ventus bengt backman

Kurt och Gulli Kronehag meddelade i februari att den här sommaren blir deras sista och nu söker man en driftig företagare som kunde ta över efter paret Björkholm.

Efter att ha bedrivit turistverksamhet på Björkholm i tiotals år är det nu dags att växla ner. Skärgårdsstiftelsen arrenderar ut stället och kommer att hyra ut det i andra hand till någon intresserad skärgårdsföretagare.

- Jag skulle nog säga att det har varit överraskande stort intresse för Björkholm, säger Backman. Det hade vi nog väntat men det är roligt att se att Björkholm är ett intressant objekt.

Gulli och Kurt Kronehag driver stugby på björkholm
Gulli och Kurt Kronehag vill att en driftig företagare tar över deras livsverk. Gulli och Kurt Kronehag driver stugby på björkholm Bild: Yle/Johanna Ventus stugby i björkholm

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland