Hoppa till huvudinnehåll

Axxell Brusaby lägger ner hästskötarlinjen för unga?

Brusaby
Brusaby Bild: YLE/Monica Forsell axell

Axxell kommer på måndag klockan 16 att offentligt meddela om resultaten av samarbetsförhandlingarna. Enligt uppgifter som Yle Åboland fått kommer ungdomsutbildningen för hästskötare i Kimito att läggas ner.

Yrkesutbildaren Axxells samarbetsförhandlingar slutfördes den 6 mars och i fredags (17.3) informerades personalen om resultatet av förhandlingarna.

Varken Axxell Brusabys enhetschef Tomas Björkroth eller utbildningsledaren för hästskötarlinjen Rolf Nybondas ville i dag kommentera förändringarna vid Axxell Brusaby.

Uppgifter om de kommande förändringarna vid Axxell ges på måndag.

Uppgiften om att ungdomsutbildningen för hästskötare i Kimito läggs ner kommer från anställda som tog del av informationen till personalen på fredag.

Den studerandekull som påbörjar den treåriga utbildningen i höst torde bli den sista att avlägga grundexamen inom hästhushållning i Kimito. För tillfället studerar cirka 15 unga till hästskötare i Kimito.

Axxell Brusaby har totalt cirka 50 anställda. Hästskötarutbildningen engagerar fyra personer.

Artiklen är uppdaterad 20.3.2017 kl.08:57 med uppgiften att Axxell på måndag klockan 16 offentligt meddelar om resultaten av samarbetsförhandlingarna.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland