Hoppa till huvudinnehåll

Klæbo har kommandot i touren – vann masstarten

Johannes Høsflot Klæbo, Ruka 2016.
Johannes Høsflot Klæbo gör en stark säsongsavslutning. Johannes Høsflot Klæbo, Ruka 2016. Bild: Yle/Tomi Hänninen Johannes Høsflot Klæbo

En riktigt stark spurt förde Johannes Høsflot Klæbo till seger i masstarten i Quebec. Inför den avslutande jaktstarten leder han nu touren med över 20 sekunder.

Norrmannen Johannes Høsflot Klæbo gjorde ett taktiskt fulländat lopp i masstarten över 15 km i klassisk stil i Quebec. Speciellt på det sista varvet hittade han de positioner han ville ha och på upploppet var han vass då han spurtade ner landsmannen Niklas Dyrhaug och vann.

Segern var norrmannens första i ett distanslopp i världscupen och hans andra totalt den här säsongen.

Sami Jauhojärvi var bästa finländare i tävlingen och gick i mål på elfte plats. Jauhojärvi förlorade bara med 5,5 sekunder till Klæbo.

Iivo Niskanen och Ristomatti Hakola slutade på 15:e respektive 17:e plats. Matti Heikkinen hade en tung dag och kom i mål som 26:e man. Han hade över minuten upp till segraren Klæbo.

Minitouren i Quebec avslutas med en jaktstart på söndag och där kommer Klæbo att gå ut först. Han leder touren med 23 sekunder före Niklas Dyrhaug.

Resultat:

1. Johannes Høsflot Klæbo NOR 35.23,7
2. Niklas Dyrhaug NOR +0,5
3. Alexander Bessmertnych RUS +0,8
4. Alex Harvey CAN +1,2
5. Sjur Röthe NOR +1,7
6. Dario Cologna SUI +1,9
7. Pål Golberg NOR +2,5
8. Didrik Tönseth NOR +3,0
---------------------
11. Sami Jauhojärvi FIN +5,5
15. Iivo Niskanen FIN +7,6
17. Ristomatti Hakola FIN +11,1
26. Matti Heikkinen FIN +1.04,9

 • Boris Johnson i Berlin - beredd att kompromissa kring brexitavtal

  Merkel uppgav att EU är beredda att förhandla kring handeln.

  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sade i dag att Storbritanniens nuvarande utträdesavtal med EU är oacceptabelt under en gemensam presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under Johnsons besök i Berlin.

 • 40 kor på vift i skogen i Laukas - nu ska de avlivas

  Expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen.

  I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötkreatur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården.

 • Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

  Problemet lyfts fram i ett invånariniativ.

  Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport