Hoppa till huvudinnehåll

Mäkäräinen känslosam efter jaktstarten: ”Stor förlust för hela vår idrott”

Kaisa Mäkäräinen gör sig redo att skjuta
Kaisa Mäkäräinen gör sig redo att skjuta Bild: /All Over Press skidskytte,Kaisa Mäkäräinen,mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen hade svårt att hålla tillbaka tårarna efter jaktstarten i Holmenkollen. Precis som Mari Laukkanen var hon förkrossad efter beskedet att skyttetränaren Asko Nuutinen gått bort.

Det var en sorgens dags för de blåvita skidskyttarna i Holmenkollen. Trots att det blev seger för Mari Laukkanen och att Kaisa Mäkäräinen hämtade upp många placeringar så var det märkbart tagna åkare som genomförde tävlingen.

De finländska skidskyttarna tävlade med sorgeband för att hedra skyttetränaren Asko Nuutinen som avled under natten till lördagen.

– Asko har haft en stor inverkan på min karriär. Han var tränare då jag kom in i landslaget 2004 och under inledningen av karriären. I Finland har vi inte många tränare och nu är en av dem borta, säger Kaisa Mäkäräinen till Yle efter tävlingen.

Tänkt på Asko varje dag

Nuutinen drabbades av en sjukdomsattack i Kontiolahti för en och en halv vecka sedan och hans liv gick inte att rädda.

– Det är inte bara en stor förlust för Askos anhöriga utan också för hela vår idrott. Det har varit svårt för oss alla. De senaste dagarna har man tänkt på Asko varje timme. Han har varit mycket i tankarna, säger Mäkäräinen.

Kaisa Mäkäräinen gjorde en bra jaktstart i Holmenkollen och steg från 27:e plats vid start till sjua i mål. Hon bommade två skott i tävlingen.

– Jag får vara nöjd med det jag presterade idag. En dag som den här gör bommarna inget, säger hon.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport