Hoppa till huvudinnehåll

Packalén knockad på 30 sekunder – "Gick inte riktigt som planerat"

Teemu Packalén
Teemu Packalén förlorade i London. Teemu Packalén Bild: Jarno Kuusinen mixed martial arts,packalen,sport,Teemu Packalén,Ultimate Fighting Championship

MMA-fajtern Teemu Packalén hade ingen chans mot britten Marc Diakiese i UFC-galan i London. Packalén blev knockad efter endast 30 sekunder.

Teemu Packalén gjorde ikväll sin första match i UFC på över ett år men det blev ingen lyckad comeback. Packalén som lidit av skador den senaste tiden knockades av britten Marc Diakiese redan efter 30 sekunder.

– Jag ska gå hela vägen till toppen. Jag har jobbat med några riktigt bra tränare den senaste tiden. Det här var för lätt, sa Diakiese i sin segerintervju.

Packalén kom aldrig in i matchen och fick ta emot några ordentliga sparkar genast från start. Efter endast 30 sekunder kom det avgörande slaget som knockade finländaren.

Det här var Åbobon Packaléns tredje match i UFC och den andra förlusten.

Hoppa över Twitterpostning

Några timmar efter drabbningen har Packalén redan återhämtat sig. Packalén fördes till sjukhus för kontroll men han drabbades inte av några värre skador.

– Jag mår egentligen helt bra. Slaget träffade käken, men jag fick inte ens hjärnskakning. Knäet tog en liten smäll också, berättar Packalén för Yle i London.

– Men det gick inte riktigt som planerat, men inte hjälper det med bortförklaringar, fortsätter han.

Diakieses starka inledning kom inte som någon överraskning för Packalén, men Åbofightern klarade inte av att vädra knytnävsstormen.

– Han kom med en massa konstiga sparkar. Jag kom nära och trodde att jag var med i matchen. Jag försökte anfalla med en dum vänster och han visste vart han skulle slå. Jag visste att han gör så, men jag blev girig, säger Packalén.

Slagkämpen har redan riktat in siktet på nästa match.

– Jag måste lära mig av mina misstag i den här matchen. Nästa gång jag slåss blir nog i galan i Gdansk i oktober, säger Packalén.

Läs också

 • Bildsättningsbild för kommunalvalet

  Fokus på partiet: Fem frågor som kan avgöra valet för SFP

  Partiet har sina starkaste fästen i Österbotten.

  Yles temasatsning Fokus på partiet fortsätter. I dag riktas uppmärksamheten på Svenska Folkpartiet. I riksdagen har SFP riktat skarp kritik mot bland annat jourreformen. Men vilka teman kommer att dominera partiets kommunalvalskampanj?

 • Dansande publik på disko

  När diskokulturen kom till stan

  Mikko Mattlar har skrivit en bok om diskohistoria.

  Vem minns KY, Botta och Täffä? Eller säger dig namn som Dj Börje och Black Mike någonting? Hur gick det till när diskokulturen nådde Finland i slutet av 1960-talet. Om det, och om den tidiga dj-kulturen har Mikko Mattlar skrivit en bok, Stadin diskohistoria.

Nyligen publicerat - Sport