Hoppa till huvudinnehåll

Leo Komarov om fiskeskandalen till IS: ”Får väl göra vad fan vi vill på en ledig dag”

Leo Komarov efter World Cup-träningsmatchen mot Sverige.
Leo Komarov, här under ishockeyns World Cup, tar inte stress då media risar laget. Leo Komarov efter World Cup-träningsmatchen mot Sverige. Bild: All Over Press Leo Komarov,World Cup i ishockey,World Cup i ishockey 2016

Torontorivjärnet Leo Komarov lät sig inte bekymras av mediastormen som uppstod i den kanadensiska storstaden efter att han laddat upp en bild på en fiskeresa dagen före en storförlust. Media tycker om allt vi gör, konstaterar han till Iltasanomat.

Det var efter 2-7-förlusten mot Florida tidigare i veckan som media i den kanadensiska storstaden med hårda ord kritiserade Komarovs val att stoltsera med en fiskeresa dagen innan en stor match. Sportsnet jämförde incidenten med en skandal från NFL, där New York Giants wide receivers före sin första slutspelsmatch festade på en båt och laddade därifrån upp bilder på sociala medier.

Toronto visade ändå var skåpet ska stå redan i nästa match, där Tampa Bay föll med hela 5-0.

Iltasanomats NHL-korrespondent fick tag i ”Uncle Leo” efter Torontos morgonträningar. Enligt tidningen verkade Komarov inte allt för nedstämd av kritiken.

– Tuffa saker, kommenterade rivjärnet med ett flin på läpparna.

– Man kan ju bara skratta. Det var ju helt skrattretande. Vi har väl rätt att göra vad fan vi vill på en ledig dag. Inte påverkade skriverierna oss spelare på något sätt, fortsätter Komarov.

"Gynnar ju oss båda"

Det är varken den första eller den sista gången som Torontomedia har blåst upp liknande skandaler. Den hockeygalna staden följer med spelarnas varje steg och också Komarov är medveten om vad det kan föra med sig.

– Tydligen är varje some-uppdatering en nyhet. Men det är ju bra att ni (reportrar) har något att skriva om och samtidigt så får vi ju synlighet, skrockar Komarov.

IS: Har ni fått riktlinjer av laget för hur ni ska bete er på sociala medier?

– Visst har vi det. Inte skulle jag ha fått laddat upp den där bilden heller. Samtidigt ser jag inte något problem med det. Det skulle ha varit en helt annan sak om vi skulle ha dragit ut och fiskat efter en träning och sedan laddat upp bilder därifrån, menar Komarov.

– Nå, åtminstone verkade flickorna digga att se bilder på en massa killar utan skjorta, säger Komarov med ett skratt.

Läs också

 • Protest utanför det brittiska parlamentet mot brexit.

  Brexit - en dramatisk dragkamp över kanalen

  Nu måste man samtala om samtalen.

  Storbritanniens utträde ur EU innebär en gigantisk omställning på många plan. Om två år ska brexit vara fullbordat. Mycket är oklart - och mycket energi kommer att gå till att förhandla om vad man ska förhandla om.

 • Timo Soini, Sannfinländarna

  Timo Soini: Invandrare ska inte åka i omkörningsfilen

  Vill att de papperslösa ska åka hem.

  Sannfinländarnas ordförande Timo Soini anser att kommunerna ska driva ut papperslösa flyktingar genom att inte erbjuda grundläggande hälsovård. I en intervju i Svenska Yles serie Fokus på partiet säger han sig också värna om svenskan, men att det är oklokt att tvinga alla barn i Tohmajärvi att läsa språket.

 • Ars 17 på Kiasma, pressvisning

  Digikonst och internet på ARS17

  ARS17, utställningen för nutidskonst är här igen .

  ARS, utställningen eller kavalkaden för nutidskonst, är tillbaka på Kiasma efter sex års väntan. Temat på ARS17 år digital konst och med den samtida konstens medel inbjuds åskådaren på en resa genom den digitala nutiden och framtiden.

Nyligen publicerat - Sport