Hoppa till huvudinnehåll

Leo Komarov om fiskeskandalen till IS: ”Får väl göra vad fan vi vill på en ledig dag”

Leo Komarov efter World Cup-träningsmatchen mot Sverige.
Leo Komarov, här under ishockeyns World Cup, tar inte stress då media risar laget. Leo Komarov efter World Cup-träningsmatchen mot Sverige. Bild: All Over Press Leo Komarov,World Cup i ishockey,World Cup i ishockey 2016

Torontorivjärnet Leo Komarov lät sig inte bekymras av mediastormen som uppstod i den kanadensiska storstaden efter att han laddat upp en bild på en fiskeresa dagen före en storförlust. Media tycker om allt vi gör, konstaterar han till Iltasanomat.

Det var efter 2-7-förlusten mot Florida tidigare i veckan som media i den kanadensiska storstaden med hårda ord kritiserade Komarovs val att stoltsera med en fiskeresa dagen innan en stor match. Sportsnet jämförde incidenten med en skandal från NFL, där New York Giants wide receivers före sin första slutspelsmatch festade på en båt och laddade därifrån upp bilder på sociala medier.

Toronto visade ändå var skåpet ska stå redan i nästa match, där Tampa Bay föll med hela 5-0.

Iltasanomats NHL-korrespondent fick tag i ”Uncle Leo” efter Torontos morgonträningar. Enligt tidningen verkade Komarov inte allt för nedstämd av kritiken.

– Tuffa saker, kommenterade rivjärnet med ett flin på läpparna.

– Man kan ju bara skratta. Det var ju helt skrattretande. Vi har väl rätt att göra vad fan vi vill på en ledig dag. Inte påverkade skriverierna oss spelare på något sätt, fortsätter Komarov.

"Gynnar ju oss båda"

Det är varken den första eller den sista gången som Torontomedia har blåst upp liknande skandaler. Den hockeygalna staden följer med spelarnas varje steg och också Komarov är medveten om vad det kan föra med sig.

– Tydligen är varje some-uppdatering en nyhet. Men det är ju bra att ni (reportrar) har något att skriva om och samtidigt så får vi ju synlighet, skrockar Komarov.

IS: Har ni fått riktlinjer av laget för hur ni ska bete er på sociala medier?

– Visst har vi det. Inte skulle jag ha fått laddat upp den där bilden heller. Samtidigt ser jag inte något problem med det. Det skulle ha varit en helt annan sak om vi skulle ha dragit ut och fiskat efter en träning och sedan laddat upp bilder därifrån, menar Komarov.

– Nå, åtminstone verkade flickorna digga att se bilder på en massa killar utan skjorta, säger Komarov med ett skratt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Norge nära EM-fiasko

  Förlorade även den andra matchen i EM.

  EM-final i Sverige för fyra år sedan – nu en hårsmån från att åka ut i gruppspelet i Nederländerna. Norge åkte på sin andra raka förlust i årets fotbolls-EM när Belgien vann med 2–0.

 • Purola klar för final i U20-EM

  10,55 gav en andra plats i semifinalheatet.

  Samuel Purola fick en dålig start i semifinalen på 100 meter i U20-EM men han tog sig till final. Purola avslutade starkt och slutade tvåa i sin semifinal.

 • Klart: Sauli Väisänen flyttar till Serie A

  Skrivit på för 3+1 år med Spal.

  Landslagbacken Sauli Väisänen lämnar AIK och flyttar till Spal i den italienska ligan. Väisänen har skrivit på för 3+1 år med klubben som är nykomlingar i Serie A.

 • Åtta ryska friidrottare fria att tävla

  EM-bronsmedaljören Sergej Litvinov en av dessa.

  Ytterligare åtta ryska friidrottare är nu fria att tävla igen meddelar internationella friidrottsförbundet IAAF. Totalt får nu 49 ryssar tävla under neutral flagg.

 • Direkt: Publikfest då Nederländerna jagar kvartsfinalplats

  Nederländerna och Danmark inledde EM med var sin seger.

  Det är upplagt för fotbolls- och publikfest då Nederländerna tar sig an Danmark i kväll i Rotterdam. Matchen är utsåld sedan länge och förväntningarna i värdnationen höjdes rejält efter segern över Norge i öppningsmatchen. Sändningen på TV2 och Arenan kör i gång klockan 21.35.

 • Juniorhockeyn i knipa i Esbo på grund av Uniteds problem

  United ger över juniorverksamheten till Blues Juniors

  Planen var att Espoo United skulle ta över Blues Juniors juniorverksamhet. Det gick ändå inte som planerat: Espoo united drabbades av ekonomiska problem. Blues Juniors meddelade i veckan att United nu begärt att Blues Juniors ska ta tillbaka juniorverksamheten, vilket kom som en överraskning för Blues Juniors.