Hoppa till huvudinnehåll

Mika Pyörälä bäst i grundserien – HIFK-buse mest underhållande spelaren

Mika Pyörälä, Kärpät, december 2016.
Mika Pyörälä vann Lasse Oksanen-priset för första gången i karriären. Mika Pyörälä, Kärpät, december 2016. Bild: Matti Raivio / All Over Press Mika Pyörälä

Säsongen är redan över för Mika Pyörälä, men Kärpätforwarden valdes trots det till grundseriens bästa spelare i ishockeyligan. Joe Finley röstades fram som den mest underhållande spelaren.

Mika Pyörälä har valts till grundseriens bästa spelare i ishockeyligan. Pyörälä, 35, får för första gången i karriären motta Lasse Oksanen-priset som röstas fram av ishockeyjournalister.

Pyörälä slutade trea i grundseriens poängliga med 55 poäng (26+29). Hans säsong är redan över i och med att Kärpärt slogs ut ur i den första playoffomgången mot HIFK.

Andra- och tredje platsen i omröstningen gick till Tappara. Poängligavinnaren Henrik Haapala var tvåa och skyttekungen Veli-Matti Savinainen trea.

Haapala tilldelades i egenskap av poängligaetta Veli-Pekka Ketola-priset och målsprutan Savinainen Aarne Honkavaara-priset.

Finley underhållande

Publiken fick rösta fram en vinnare. Priset gällde ligans mest underhållande spelare – och vann gjorde HIFK:s storväxta back Joe Finley.

Finley bokfördes för åtta poäng (3+5) och 142 straffminuter på 46 matcher i grundserien. Amerikanen har varit i rubrikerna bland annat på grund av tacklingen som skadade JYP:s Michel Miklík.

Finley var överlägsen i omröstningen. Tvåa kom Henrik Haapala, trea Justin Hodgman, fyra Jonne Virtanen och femma Nolan Yonkman.

 • Vasa torg med texten: Quiz: Hittar du i vasa?

  Lös gåtorna för att hitta till rätt ställe i Vasa

  Pampasveckan är i full gång - hittar du i Vasa?

  Pampasveckan i Vasa är i full gång! Glada studerande kavlar upp halarärmarna och springer från evenemang till evenemang hela veckan lång. Men det gäller ju att hitta fram också ...

 • Vindkraft eller solenergi?

  Mer vindkraft i Närpes

  Böle vindkraftpark går vidare.

  Delgeneralplanen för Böle vindkraftpark i Närpes får grönt ljus i stadsstyrelsen. Parken omfattar högst 23 vindkraftverk och området är cirka 2100 hektar stort.

 • USA:s lagkapten Meghan Duggan lyfter VM-bucklan.

  USA:s hockeydamer spelar VM – "Dags att vända blad"

  Förbundet gick med på spelarnas krav.

  USA:s ishockeyförbund och damlandslaget kom under tisdagen överens. Landslaget hotade med att bojkotta VM om inte förbundet går med på villkor som främst handlade om ett bättre ekonomiskt stöd.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport