Hoppa till huvudinnehåll

16-åringar stal 90-årings väska i Jakobstad

Två personer som är ute och går med en rullator.
Arkivbild. Två personer som är ute och går med en rullator. Bild: Yle / Hanna Othman åldringar,äldreomsorg,äldre,äldrearbete,Rollator,rullator

En 90-årig kvinna med rollator blev på lördagseftermiddagen bestulen av sin handväska. På söndagen förhördes två 16-åringar som hade delat på bytet.

Det var på lördagseftermiddagen runt klockan 15 som en äldre kvinna var på väg in i ett höghus på Kråkholmsgatan i Jakobstad med sin rollator, när en 16-årig pojke plockade med sig kvinnans handväska från rollatorns korg. Pojken sprang sedan vidare ut mot Bottenviksvägen.

Polisen kunde med hjälp av övervakningskameror se hur kvinnan och gärningsmannen hade rört sig före stölden, och få en bild av gärningsmannen.

På söndagen tog polisen fast en pojke och en flicka, båda 16 år gamla, för förhör. Det kom fram att pojken hade utfört stölden. Flickan hade färdats på samma moped som pojken och fått en del av stöldgodset.

De bägge tonåringarna hade kunnat ge tillbaka väskan med innehåll åt den äldre kvinnan, men en del av plånbokens innehåll fattades.