Hoppa till huvudinnehåll

Destia tillåter inte motocrossbana i Vörå

Emil Weckman under en träning 2015
Arkivbild. Emil Weckman under en träning 2015 Bild: Yle / Sebastian Backman emil weckman,motocross,motorcykel,sport,weckman

Motocrossbanan som funnits i Keskis i Vörå måste upphöra med verksamheten. Markägaren Destia tillåter inte att tillståndsbelagd verksamhet utövas på bolagets marker.

Miljö-och byggnadsnämnden i Vörå behandlar ärendet på måndag kväll men eftersom Destia sagt nej till verksamheten meddelas beskedet bara nämnden till kännedom.

Lång väg till närmaste bana

Enligt Mikael Sparf som har varit aktiv när det gäller motocrossbanan i Vörå, som alltså formellt saknar tillstånd, är det lång väg till närmaste bana om verksamheten i Vörå måste upphöra.

- Närmaste banor finns i Jakobstad, Vasa eller i Alahärmä, säger Mikael Sparf.

- Risken är att allting dör bort eller att det blir mera okontrollerat och problemet flyttas hit och dit.

Kommer körningarna att polisanmälas om de fortsätter?

- I princip ja, det är en möjlighet, inte får man framföra motorfordon på andras marker, säger miljövårdssekreteraren i Vörå, Malin Henriksson.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Göran Honga och Stefan Svenfors

  "Finns inget hot mot Jakobstadsregionen"

  Rehabiliteringen läggs inte ner, säger Göran Honga.

  Det finns inget hot mot Jakobstadsregionen, sade Göran Honga när förändringsledarna i Österbotten på tisdagen besökte Jakobstadsregionen. Vården blir kvar men kan se annorlunda ut.

 • Ämbetshuset i Korsholm.

  Korsholm vände minus till plus

  Sparande och mera skatter gav plusresultat.

  Det gick fyra miljoner bättre än väntat i Korsholm år 2016. Istället för ett stort underskott blev resultatet drygt 2,6 miljoner euro på plus.

 • Benjamin Källman.

  Finlands U19-pojkar besegrade Ukraina

  Två av tre avklarade. Återstår ännu seger av A-landslaget.

  Tisdagen har alla möjligheter att bli en riktig blåvit fotbollsfest. Först vann U17-pojkarna över Armenien och strax efteråt visade U19-pojkarna att de inte är ett dyft sämre.