Hoppa till huvudinnehåll

Ett till negativt VM-besked: Markus Granlund tvingas till operation

Markus Granlund i närbild i Vancouvers tröja.
Markus Granlund får följa med de sista grundspelsmatcherna från läktarplats. Markus Granlund i närbild i Vancouvers tröja. Bild: All Over Press Markus Granlund,Vancouver Canucks

Markus Granlund har stått för en imponerande säsong i Vancouver Canucks – men tvingas nu vila. En handledsoperation stoppar Granlund från spel i NHL och möjligtvis också från VM.

Granlund har tagit för sig i Vancouver efter flytten från Calgary. I år har den yngre Granlundbrodern stått för 19 mål och 32 poäng totalt på 69 matcher i grundserien.

Nu ser det inte ut att bli fler poäng i NHL den här säsongen. Granlund har haft handledsproblem en längre tid och tiden är inne för operation.

– Vårt läkarteam och Markus tror att operation är det bästa alternativet för hälsan på lång sikt, säger Vancouvers general manager Jim Benning.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

I och med att Granlund opereras nu ska han vara i spelskick till följande NHL-säsong. Det låter alltså som om Granlunds säsong är över. Efter operationen klarnar det hur länge Granlund tvingas vila.

Många finländska frågetecken

Vancouver har inte rosat marknaden i år och missar slutspelet i NHL. Granlunds troliga frånvaro är ett till negativt VM-besked för Finland.

Esa Lindell står över VM med största sannolikhet. Också Teuvo Teräväinens medverkan är högst oklar.

Patrik Laine har sagt att han ännu inte funderat på att spela i VM.

 • Vit triangel på röd bil

  Helsingforsunga vill inte köpa bil

  I områden med bra kollektivtrafik vill färre unga köra.

  Ju mera kollektivtrafik, desto mindre intresse har unga för att äga en bil. Det visar en utredning som Helsingforsregionens trafik har gjort. I Helsingfors är de ungas intresse för att skaffa bil mindre än i kranskommunerna.

 • Sannfinländarnas gruppordförande i riksdagen Sampo Terho.

  Terho om brexit: Beslut om en finländsk folkomröstning före riksdagsvalet

  Sannfinländaren vill dra nytta av brexiterfarenheter.

  Den sannfinländske partiledarkandidaten Sampo Terho vill avvakta och dra lärdom av brexit. Därefter bör Finland besluta om en egen folkomröstning om utträde ur EU. Den tidigare socialdemokratiske utrikesministern Erkki Tuomioja anser för sin del att britterna gör en realistisk bedömning då de inte längre försöker få tillgång till EU:s inre marknad efter utträdet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport