Hoppa till huvudinnehåll

Ett till negativt VM-besked: Markus Granlund tvingas till operation

Markus Granlund i närbild i Vancouvers tröja.
Markus Granlund får följa med de sista grundspelsmatcherna från läktarplats. Markus Granlund i närbild i Vancouvers tröja. Bild: All Over Press Markus Granlund,Vancouver Canucks

Markus Granlund har stått för en imponerande säsong i Vancouver Canucks – men tvingas nu vila. En handledsoperation stoppar Granlund från spel i NHL och möjligtvis också från VM.

Granlund har tagit för sig i Vancouver efter flytten från Calgary. I år har den yngre Granlundbrodern stått för 19 mål och 32 poäng totalt på 69 matcher i grundserien.

Nu ser det inte ut att bli fler poäng i NHL den här säsongen. Granlund har haft handledsproblem en längre tid och tiden är inne för operation.

– Vårt läkarteam och Markus tror att operation är det bästa alternativet för hälsan på lång sikt, säger Vancouvers general manager Jim Benning.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

I och med att Granlund opereras nu ska han vara i spelskick till följande NHL-säsong. Det låter alltså som om Granlunds säsong är över. Efter operationen klarnar det hur länge Granlund tvingas vila.

Många finländska frågetecken

Vancouver har inte rosat marknaden i år och missar slutspelet i NHL. Granlunds troliga frånvaro är ett till negativt VM-besked för Finland.

Esa Lindell står över VM med största sannolikhet. Också Teuvo Teräväinens medverkan är högst oklar.

Patrik Laine har sagt att han ännu inte funderat på att spela i VM.

 • Den irakiska asylsökande Sherko på sin arbetsplats.

  Asylsökande fick jobb, men lönen kom aldrig

  Fyra asylsökande arbetade i nio månader utan lön.

  Problemet med asylsökande och papperslösa som utnyttjas av sina arbetsgivare växer i Finland. Spotlight granskar ett fall där fyra asylsökande arbetade i nio månader för en finländsk arbetsgivare, men den utlovade lönen kom aldrig.

 • Elviss Krastins, Markus Kaurto och Antti Ropponen blockar.

  Viktig seger för Finland – nu nära VM

  ”Vi har en fantastisk möjlighet”.

  Finlands volleybollandslag tog ett stort steg närmare VM då man besegrade Spanien med 3–1 i set. Laget har nu allt i egna händer inför den sista kvalmatchen mot Tjeckien.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport