Hoppa till huvudinnehåll

Kom med i X3M:s valdebattpanel!

Christoffer Strandberg som "Mickiss"
Också vloggaren Mickiss kommer att medverka i Yle X3M:s valdebatt. Christoffer Strandberg som "Mickiss" Bild: X3M christoffer strandberg,mickiss,x3m

Tycker du att kommunalvalet behöver ett ordentligt lyft? Kom med i Yle X3M:s panel!

Den 6 april får vi på X3M besök av representanter från åtta politiska partier. De här representanterna ska på bästa sätt förklara varför unga ska rösta på just deras parti. Allt sänds live på Yle Fem och Arenan. För att påminna politikerna om vem det är som röstar placerar vi en panel med människor framför dem som får fråga och utmana. Tre av platserna är redan fyllda, vill DU fylla den fjärde?

Det är enkelt. Det enda du behöver göra är skriva i rutan här nedanför en motivering om varför just du borde få vara med och utmana våra politiker. Vi står för eventuella resekostnader om du måste ta dig till Helsingfors. Vi har bara ett kriterium: du får inte själv vara uppställd i kommunalvalet eller aktiv inom något parti.

Jag vill vara med!

 • Station för farligt avfall vid Toppå avfallscentral i Åbo.

  Utökade öppettider vid avfallscentralerna

  Sommartiden inleds också vid avfallscentralerna i april.

  Eftersom trafiken till avfallscentralerna och sorteringsstationerna blir livligare under våren, utökas öppettiderna från april till oktober.

 • En tom hustomt i skogen

  Ett nytt äldreboende planeras i Ekenäs

  Rakennusliike Lehto får arrendera en tomt i Gammelboda.

  Företaget Rakennusliike Lehto får arrendera en tomt av Raseborgs stad vid Bergviksvägen i Gammelboda. Tanken är att bygga ett serviceboende och ett gruppboende för personer med funktionshinder.

 • Olli Rehn

  Finansinspektionen planerar strängare regler för bostadslån

  Förändringen skall träda i kraft i början av nästa år.

  De höga bostadspriserna i tillväxtcentra som Helsingfors ses fortfarande som en risk för Finlands ekonomi. Därför har Finansinspektionen börjat förbereda strängare krav för banker som beviljar bostadslån. Tanken är att bankernas stryktålighet ska öka en aning. Samtidigt minskar utlåningen något. Förändringen ska träda i kraft i början av nästa år.

 • Gravid kvinna tränar.

  Så tränar du under graviditeten

  Förbered dig för ditt livs största idrottsprestation.

  Fördomar om träning under graviditeten håller på att luckras upp. Det som tidigare förknippades med själviskhet och risk för komplikationer är idag ett medvetet och hälsosamt livsval. Med graviditetsträning förbereder du din kropp för ditt livs största idrottsprestation.

Nyligen publicerat - X3M