Hoppa till huvudinnehåll

Kom med i X3M:s valdebattpanel!

Christoffer Strandberg som "Mickiss"
Också vloggaren Mickiss kommer att medverka i Yle X3M:s valdebatt. Christoffer Strandberg som "Mickiss" Bild: X3M x3m

Tycker du att kommunalvalet behöver ett ordentligt lyft? Kom med i Yle X3M:s panel!

Den 6 april får vi på X3M besök av representanter från åtta politiska partier. De här representanterna ska på bästa sätt förklara varför unga ska rösta på just deras parti. Allt sänds live på Yle Fem och Arenan. För att påminna politikerna om vem det är som röstar placerar vi en panel med människor framför dem som får fråga och utmana. Tre av platserna är redan fyllda, vill DU fylla den fjärde?

Det är enkelt. Det enda du behöver göra är skriva i rutan här nedanför en motivering om varför just du borde få vara med och utmana våra politiker. Vi står för eventuella resekostnader om du måste ta dig till Helsingfors. Vi har bara ett kriterium: du får inte själv vara uppställd i kommunalvalet eller aktiv inom något parti.

Jag vill vara med!