Hoppa till huvudinnehåll

Norska skidstjärnan överväger att lägga av – ”Känns som sista loppet”

Ingvild Flugstad Östberg
Ingvild Flugstad Östberg vann två världscuplopp den här vintern. Ingvild Flugstad Östberg Bild: All Over Press Ingvild Flugstad Østberg,skidåkning,Världscupen i längdåkning

Ingvild Flugstad Östbergs säsong gick inte som hon hade hoppats. Nu funderar norskan på att lägga av i 26 års ålder.

– Jag måste fundera på saken de kommande veckorna så får vi se vad jag kommer fram till, säger hon till norska Dagbladet.

Ingvild Flugstad Östberg avslutade världscupsäsongen med en sjätte plats i jaktstarten i Quebec. Efter loppet tog det en lång stund för henne att dyka upp i intervjuzonen. Väl där avslöjade hon att hon överväger att sluta.

– Just nu känns det som att det var det sista loppet jag gick, säger hon.

Motgångar i Lahtis

Besvikelsen i Quebec var en fortsättning på den rad av missräkningar hon upplevde under skid-VM i Lahtis. Hon platsade inte i det norska stafettlag som tog VM-guld och därefter valde hon att stå över den avslutande tremilen.

– Jag vet inte om det är värt att fortsätta med det här när jag tvingas lägga ned så mycket jobb, tid och krafter, säger hon.

Ingvild Flugstad Östberg placerade sig på tredje plats i år i världscupen. Hennes landsmaninna Heidi Weng vann och Krista Pärmäkoski slutade tvåa.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport