Hoppa till huvudinnehåll

Norska skidstjärnan överväger att lägga av – ”Känns som sista loppet”

Ingvild Flugstad Östberg
Ingvild Flugstad Östberg vann två världscuplopp den här vintern. Ingvild Flugstad Östberg Bild: All Over Press Ingvild Flugstad Østberg,skidåkning,Världscupen i längdåkning

Ingvild Flugstad Östbergs säsong gick inte som hon hade hoppats. Nu funderar norskan på att lägga av i 26 års ålder.

– Jag måste fundera på saken de kommande veckorna så får vi se vad jag kommer fram till, säger hon till norska Dagbladet.

Ingvild Flugstad Östberg avslutade världscupsäsongen med en sjätte plats i jaktstarten i Quebec. Efter loppet tog det en lång stund för henne att dyka upp i intervjuzonen. Väl där avslöjade hon att hon överväger att sluta.

– Just nu känns det som att det var det sista loppet jag gick, säger hon.

Motgångar i Lahtis

Besvikelsen i Quebec var en fortsättning på den rad av missräkningar hon upplevde under skid-VM i Lahtis. Hon platsade inte i det norska stafettlag som tog VM-guld och därefter valde hon att stå över den avslutande tremilen.

– Jag vet inte om det är värt att fortsätta med det här när jag tvingas lägga ned så mycket jobb, tid och krafter, säger hon.

Ingvild Flugstad Östberg placerade sig på tredje plats i år i världscupen. Hennes landsmaninna Heidi Weng vann och Krista Pärmäkoski slutade tvåa.

 • Juha Sipilä

  HS: Centerns stöd dalar – snart tillbaka där det var för fem år sedan

  Med Sipilä vid rodret har stödet gått både upp och ner.

  Statsministerpartiet Centern visar en sjunkande trend i sina understödssiffror och närmar sig nivån partiet låg på år 2012 innan Juha Sipilä tog över och stödet för partiet började ta fart, enligt en opinionsundersökning som Helsingin Sanomat har låtit göra.

 • Elviss Krastins, Markus Kaurto och Antti Ropponen blockar.

  Viktig seger för Finland – nu nära VM

  ”Vi har en fantastisk möjlighet”.

  Finlands volleybollandslag tog ett stort steg närmare VM då man besegrade Spanien med 3–1 i set. Laget har nu allt i egna händer inför den sista kvalmatchen mot Tjeckien.

 • Passagerare väntar på att få checka in på British Airways-flyg.

  BBC: British Airways flyg avgår nästan som normalt på söndagen

  It-problem orsakade kaos på Londons flygplatser på lördagen.

  Kaoset vid Londons flygplatser väntas lugna ner sig på söndagen. British Airways uppger att de försöker återgå till en ”närapå normal tidtabell” vid flygplatsen Gatwick och få majoriteten av tjänsterna vid Heathrow att fungera, skriver BBC.

 • Rockmusikern Gregg Allman avled den 27 maj 2017.

  Rock- och bluessångaren Gregg Allman är död

  Allman blev 69 år gammal.

  Den amerikanska rock- och bluessångaren Gregg Allmann är död. Hans själfulla stämma gjorde bandet The Allman Brothers ett av de största rockbanden under 1970-talet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport