Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Laine om spel i VM: ”Har inte funderat på saken”

Patrik Laine, Winnipeg Jets
Patrik Laine utsågs till bästa spelare i VM-turneringen i fjol. Patrik Laine, Winnipeg Jets Bild: All Over Press NHL,ishockey,Patrik Laine,Winnipeg Jets

Winnipeg Jets är med allra största sannolikhet avsågat från NHL-slutspelet. Lagets succéfinländare Patrik Laine deppar ändå inte: ”Alltid finns det något att spela för”.

För den 18-årige finländaren är situationen ovan. Under förra säsongen spelade han långt in på våren.

Hans dåvarande klubb Tappara marscherade hela vägen till finländska mästare och våren kulminerade i spel i VM-turneringen. Med Winnipeg spelar Laine nu endast för äran.

- Visst är det en ganska annorlunda situation. Men alltid finns det något att spela för. En del spelar för sina arbetsplatser och en del för att visa vad de kan. För mig personligen är det nog att jag spelar bra, säger Laine till Yle Urheilu.

Laine eller Matthews?

Patrik Laine ligger för närvarande på delad fjärde plats i NHL:s skytteliga med sina 33 mål.

I NHL-kretsar har det spekulerats länge om vem som kommer att utses till säsongens rookie. Kampen går mellan Laine (33+27) och Torontos Auston Matthews (32+24).

- Jag har inga målsättningar vad beträffar fullträffar eller annat dylikt. Jag vill bara spela bra ända till slut, säger Laine.

Träffade landslagsledningen förra veckan

Finländska ishockeyvänner suktar efter ett besked om Laine kommer att delta i VM-turneringen i maj. Han träffade den finländska landslagsledningen i samband med Winnipegs bortamatch mot Nashville förra veckan.

- Jag kan inte svara på den där frågan just nu. Vad som helst kan hända, så därför har jag inte funderat på saken desto mer. Mötet med landslagsledningen var kort. Vi sade bara hej till varandra, säger Laine.

I NHL mörkar man ofta spelarnas skador. Laine är småkryptisk då han får frågan om hans kropp är i skick för att delta i VM.

- Helt ok. Inget märkvärdigt, svarar han efter att ha funderat en stund.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport