Hoppa till huvudinnehåll

Stor webbenkät kring trafiklösningar i Åboregionen

Auragatan i Åbo.
Auragatan i Åbo. Bild: Yle/Lotta Sundström Åbo,salutorget i åbo,trafik,gator,Övergångsställe,Stadskärna,biltrafik

För den första gången ordnas en stor webbenkät kring trafiklösningar i Åboregionen. Invånare i Åbo, Reso, Nådendal, S:t Karins och Lundo kan tycka till och komma med förbättringsförslag.

Enligt Mari Sinn från Egentliga Finlands förbund är enkäten en plattform för invånarna att direkt påverka beslutsfattarna i regionen.

- Vi använder enkätresultaten som grund för beslut kring olika trafiklösningar, så man har en ypperlig chans att påverka prioriteringarna inom trafiken i regionen, säger Sinn i ett pressmeddelande.

Enkäten, som hittas här, är menad för alla över 15 år gamla i Åboregionen. Man kan svara på enkäten fram till slutet av april.

  • Klart: Ingen strafflindring för Roman Eremenko

    Cas godkände inte Roman Eremenkos överklagan.

    Idrottens skiljedomstol Cas meddelar att Roman Eremenkos överklagan inte godkänts. Det betyder att Eremenkos tvååriga avstängning fortfarande är i kraft.

  • Samuel från Jakobstad är en surfande välgörare på Hawaii

    Hjälper och bygger relationer till folket genom surfingen.

    Surfing och välgörenhet, hur går det ihop? Fint, om man frågar de på Surfing The Nations. Det är en humanitär välgörenhetsorganisation på Hawaii, och Jakobstadsbon Samuel Snellman jobbar där. Förra året besökte de Nordkorea och lärde ut surfing, och nu är det dags igen.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland