Hoppa till huvudinnehåll

Stor webbenkät kring trafiklösningar i Åboregionen

Auragatan i Åbo.
Auragatan i Åbo. Bild: Yle/Lotta Sundström auragatan,auragatan i åbo,bilar,biltrafik,gator,kaskisbacken,privatbilism,salutorget i åbo,stadscentrum,Stadskärna,trafik,trafik i åbo centrum,Åbo,åbo centrum,övergångsställe

För den första gången ordnas en stor webbenkät kring trafiklösningar i Åboregionen. Invånare i Åbo, Reso, Nådendal, S:t Karins och Lundo kan tycka till och komma med förbättringsförslag.

Enligt Mari Sinn från Egentliga Finlands förbund är enkäten en plattform för invånarna att direkt påverka beslutsfattarna i regionen.

- Vi använder enkätresultaten som grund för beslut kring olika trafiklösningar, så man har en ypperlig chans att påverka prioriteringarna inom trafiken i regionen, säger Sinn i ett pressmeddelande.

Enkäten, som hittas här, är menad för alla över 15 år gamla i Åboregionen. Man kan svara på enkäten fram till slutet av april.

 • Kari Lehtonen, Dallas Stars

  Kari Lehtonen i storform för sent

  Dallas besegrade New Jersey på bortais med 2-1.

  Kari Lehtonen var en av Dallas matchvinnare då Stars besegrade New Jersey på bortaplan med 2-1 efter förlängning. Lehtonen har varit i prima form på sistone, men Dallas chanser att nå slutspelet är i praktiken grusade.

 • Park Geun-Hye ber om ursäkt och bugar.

  Sydkoreanska åklagare vill arrestera ex-presidenten Park Geun-Hye

  Park anklagas för mutbrott och maktmissbruk.

  Sydkoreanska åklagare säger sig ha tillräckligt med bevis för att arrestera ex-presidenten Park Geun-Hye som misstänks för mutbrott. Park avsattes tidigare den här månaden då hon också förlorade sin åtalsimmunitet.

 • Sockengården i Sibbo och blommor i september

  Sibbo gick ett tiotal miljoner på plus i fjol

  Kommunens resultat visar ett överskott på 13 miljoner.

  Kommundirektören har kommit med ett förslag till bokslut för 2016. Sibbos resultat och verksamhetsbidrag visar ett överskott på 13 miljoner euro var.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland

 • En mor böjer sig över sitt spädbarn.

  Privatiserad barnrådgivning oroar barnskyddsförbundet

  "Jakten på vinster blir problematisk för barnrådgivningen."

  Bolagiseringen av barnrådgivningen väcker starkt motstånd hos experter. Jakten på vinster kan riskera rådgivningens effektivitet om ansvaret och tjänsterna delas på flera företag. I värsta fall blir det viktigare att behålla kunden än att se till att barnet mår bra, befarar Mannerheims Barnskyddsförbund.

 • Jennika Friman är direktör för kultur- och medborgarverksamhet i Hangö.

  Kulturaktiva inför kommunalvalet: "Spara inte bort oss!"

  Kultur ger välmående i kommunerna.

  Kultur, idrott och ungdom blir vid sidan av skola och dagvård de ben som kommunen ska stå på i framtiden. I kommunalvalet om ett par veckor avgörs hur man ser på de här tre sektorerna de närmaste fyra åren.