Hoppa till huvudinnehåll

Stor webbenkät kring trafiklösningar i Åboregionen

Auragatan i Åbo.
Auragatan i Åbo. Bild: Yle/Lotta Sundström auragatan,auragatan i åbo,bilar,biltrafik,gator,kaskisbacken,privatbilism,salutorget i åbo,stadscentrum,Stadskärna,trafik,trafik i åbo centrum,Åbo,åbo centrum,övergångsställe

För den första gången ordnas en stor webbenkät kring trafiklösningar i Åboregionen. Invånare i Åbo, Reso, Nådendal, S:t Karins och Lundo kan tycka till och komma med förbättringsförslag.

Enligt Mari Sinn från Egentliga Finlands förbund är enkäten en plattform för invånarna att direkt påverka beslutsfattarna i regionen.

- Vi använder enkätresultaten som grund för beslut kring olika trafiklösningar, så man har en ypperlig chans att påverka prioriteringarna inom trafiken i regionen, säger Sinn i ett pressmeddelande.

Enkäten, som hittas här, är menad för alla över 15 år gamla i Åboregionen. Man kan svara på enkäten fram till slutet av april.

 • Dyr sportbil i Neuilly-sur-Seine

  Samhällsklassen spelar stor roll när fransmännen går till val

  Vi har besökt Frankrikes rikaste och fattigaste städer.

  Det är ett polariserat Frankrike som röstar i den första omgången i presidentvalet. Det finns stora skillnader i hur väljare från olika samhällsskikt resonerar. Vi har träffat människor i både den fattigaste och rikaste staden i Frankrike.

 • Facebook och Instagram i en iPhone

  EU försöker komma åt hatskriverier på nätet

  EU funderar på gemensamma metoder mot problemet.

  EU funderar på gemensamma metoder för att få bukt med hatskriverier och hot på nätet. Kommissionen vill att exempelvis Facebook, Twitter och internetföretaget Google ska ta en aktivare roll vid avlägsnandet av oönskat innehåll på deras webbplattformar.

 • Bildkollage av innehållet på Yle Teema i vår

  Yle Fems nya granne Teema presenterar sig

  Teema kommer med drama, dokumentärer och Rolling Stones.

  I slutet av april flyttar Yle Teema in på kanalplats fem tillsammans med Yle Fem. Det innebär bland annat att dokumentärer kring allt från rock till jazz och mode, europeiska dramaserier och Batman i original blir tillgängliga också på svenska.

 • Imatraspelarna Miikka Matikka och Ville Liukku förbereder sig inför ligapremiären i Fuengirola.

  Bobollssäsongen startade på Södermalm och fortsätter i Fuengirola

  Bobollsfolket vill göra grenen känd utanför Finland.

  Årets första bobollsligamatcher spelades i Stockholm och på söndag fortsätter säsongen i spanska Fuengirola. Twittersignaturen fullgasmedklas följde matchen i Stockholm. Kollar boboll på Zinken, frågade närmaste finne om regler, han svarade på finska, nu fattar jag absolut noll, skrev han.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland