Hoppa till huvudinnehåll

Tränarlegendaren Babcock vill se NHL-spelare i OS: "Det finns ingenting bättre"

Mike Babcock skriker under en match.
Mike Babcock hoppas på en lösning i konflikten. Mike Babcock skriker under en match. Bild: All Over Press Mike Babcock,Toronto Maple Leafs

Leo Komarovs och Toronto Maple Leafs tränare Mike Babcock vill se NHL-spelare i OS nästa år. Jag tycker att det är väldigt viktigt, men jag äger inga klubbar, sade Babcock på måndag.

Med mindre än ett år kvar till OS i Pyeongchang är det fortfarande högst oklart om NHL-spelare ska få medverka.

Tiden håller på att rinna ut. Just nu ser läget inte värst lovande ut.

Internationella ishockeyförbundet IIHF:s ordförande Rene Fasel – som diskuterat frågan med NHL-ledningen, spelarfacket och den internationella olympiska kommittén IOK – sade i februari att ett beslut måste fattas i mars månad. Den stora frågan är vem som ska stå för NHL-spelarnas kostnader.

”Spelare drömmer om OS”

En som hoppas på en lösning är Mike Babcock.

Babcock hör till ishockeyns mest respekterade tränare och har nått framgångar i både NHL och i OS. Babcock coachade Detroit Red Wings till Stanley Cup-mästare år 2008 och tog OS-guld med Kanada både i Vancouver år 2010 och i Sotji fyra år senare.

Han hoppas på att se mer högklassig hockey i OS i framtiden. Då måste NHL-spelar få klartecken att delta.

– Jag tycker det är väldigt viktigt. Spelare drömmer om att få sitt namn skrivet på Stanley Cup-pokalen och att få spela i OS – där de bästa spelar mot de bästa – det finns ingenting bättre än det. Ingenting. Så att ha den möjligheten är viktigt, sade Babcock bland annat, enligt Sportsnet-journalisten Chris Johnston.

Hoppa över Twitterpostning

Men det är inte Babcock som bestämmer.

– Jag äger inga klubbar.

NHL-spelare har deltagit i OS sedan spelen ordnades i Nagano, Japan år 1998.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport