Hoppa till huvudinnehåll

Tränarlegendaren Babcock vill se NHL-spelare i OS: "Det finns ingenting bättre"

Mike Babcock skriker under en match.
Mike Babcock hoppas på en lösning i konflikten. Mike Babcock skriker under en match. Bild: All Over Press Mike Babcock,Toronto Maple Leafs

Leo Komarovs och Toronto Maple Leafs tränare Mike Babcock vill se NHL-spelare i OS nästa år. Jag tycker att det är väldigt viktigt, men jag äger inga klubbar, sade Babcock på måndag.

Med mindre än ett år kvar till OS i Pyeongchang är det fortfarande högst oklart om NHL-spelare ska få medverka.

Tiden håller på att rinna ut. Just nu ser läget inte värst lovande ut.

Internationella ishockeyförbundet IIHF:s ordförande Rene Fasel – som diskuterat frågan med NHL-ledningen, spelarfacket och den internationella olympiska kommittén IOK – sade i februari att ett beslut måste fattas i mars månad. Den stora frågan är vem som ska stå för NHL-spelarnas kostnader.

”Spelare drömmer om OS”

En som hoppas på en lösning är Mike Babcock.

Babcock hör till ishockeyns mest respekterade tränare och har nått framgångar i både NHL och i OS. Babcock coachade Detroit Red Wings till Stanley Cup-mästare år 2008 och tog OS-guld med Kanada både i Vancouver år 2010 och i Sotji fyra år senare.

Han hoppas på att se mer högklassig hockey i OS i framtiden. Då måste NHL-spelar få klartecken att delta.

– Jag tycker det är väldigt viktigt. Spelare drömmer om att få sitt namn skrivet på Stanley Cup-pokalen och att få spela i OS – där de bästa spelar mot de bästa – det finns ingenting bättre än det. Ingenting. Så att ha den möjligheten är viktigt, sade Babcock bland annat, enligt Sportsnet-journalisten Chris Johnston.

Hoppa över Twitterpostning

Men det är inte Babcock som bestämmer.

– Jag äger inga klubbar.

NHL-spelare har deltagit i OS sedan spelen ordnades i Nagano, Japan år 1998.

  • Österbottens förbund vill ha skarvlag

    Lagändring krävs för att trygga fiskares verksamhet.

    Landskapsstyrelsen vid Österbottens förbund kräver omedelbara åtgärder för att kunna förutse och minska de skador som orsakas av storskarven. Därför skickar de en skrivelse till riksdagen om en lagändring.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport