Hoppa till huvudinnehåll

Tränarlegendaren Babcock vill se NHL-spelare i OS: "Det finns ingenting bättre"

Mike Babcock skriker under en match.
Mike Babcock hoppas på en lösning i konflikten. Mike Babcock skriker under en match. Bild: All Over Press Mike Babcock,Toronto Maple Leafs

Leo Komarovs och Toronto Maple Leafs tränare Mike Babcock vill se NHL-spelare i OS nästa år. Jag tycker att det är väldigt viktigt, men jag äger inga klubbar, sade Babcock på måndag.

Med mindre än ett år kvar till OS i Pyeongchang är det fortfarande högst oklart om NHL-spelare ska få medverka.

Tiden håller på att rinna ut. Just nu ser läget inte värst lovande ut.

Internationella ishockeyförbundet IIHF:s ordförande Rene Fasel – som diskuterat frågan med NHL-ledningen, spelarfacket och den internationella olympiska kommittén IOK – sade i februari att ett beslut måste fattas i mars månad. Den stora frågan är vem som ska stå för NHL-spelarnas kostnader.

”Spelare drömmer om OS”

En som hoppas på en lösning är Mike Babcock.

Babcock hör till ishockeyns mest respekterade tränare och har nått framgångar i både NHL och i OS. Babcock coachade Detroit Red Wings till Stanley Cup-mästare år 2008 och tog OS-guld med Kanada både i Vancouver år 2010 och i Sotji fyra år senare.

Han hoppas på att se mer högklassig hockey i OS i framtiden. Då måste NHL-spelar få klartecken att delta.

– Jag tycker det är väldigt viktigt. Spelare drömmer om att få sitt namn skrivet på Stanley Cup-pokalen och att få spela i OS – där de bästa spelar mot de bästa – det finns ingenting bättre än det. Ingenting. Så att ha den möjligheten är viktigt, sade Babcock bland annat, enligt Sportsnet-journalisten Chris Johnston.

Hoppa över Twitterpostning

Men det är inte Babcock som bestämmer.

– Jag äger inga klubbar.

NHL-spelare har deltagit i OS sedan spelen ordnades i Nagano, Japan år 1998.

 • Johaugs manager: Domen faller på tisdag

  Fallet Johaug skjuts ytterligare framåt.

  Therese Johaug sitter inte still och väntar på Cas-domen som kan ödelägga OS-planerna. Skidstjärnan har i stället åkt på träningsläger till Italien. Dopningsbeskedet får hon på tisdag.

 • Doppa penseln och gå på Konstrunda i Ekenäs

  Larson Österberg deltar i Konstrundan i Ekenäs.

  Bildkonstnären Larson Österberg tycker att konst ska upplevas med magen och uppskattar konstruktiv kritik. Han öppnar sin ateljé i Ekenäs under veckoslutet 19-20.8

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Johaugs manager: Domen faller på tisdag

  Fallet Johaug skjuts ytterligare framåt.

  Therese Johaug sitter inte still och väntar på Cas-domen som kan ödelägga OS-planerna. Skidstjärnan har i stället åkt på träningsläger till Italien. Dopningsbeskedet får hon på tisdag.

 • Eintracht Frankfurt: Lukas Hradecky tackade nej till förlängningskontrakt

  Den finländska landslagsmålvakten avvaktar situationen.

  Den tyska fotbollsklubben Eintracht Frankfurt har meddelat på sitt Twitterkonto att den finländska landslagsmålvakten Lukas Hradecky tackat nej till ett förlängningskontrakt. – Lukas har ännu ett år kvar på sitt kontrakt, lugnar sportchefen Fredi Bobic.

 • Vem blir FIFA:s bästa fotbollstränare för manliga lag 2017?

  FIFA publicerade tolv kandidater till titeln.

  Internationella Fotbollsförbundet FIFA har publicerat en lista på tolv namn som aspirerar på titeln Bästa fotbollstränare för manliga lag år 2017. För vänner av toppfotboll torde de flesta namnen vara mer än bekanta.

 • Martin Fourcades vilopuls ofattbart låg

  Vilopulsen till och med lägre än Miguel Indurains "rekord".

  Skidskytten Martin Fourcade är i lysande form inför den stundande säsongen. Den franske skidskyttestjärnan visar på sitt Instagramkonto ett fotografi enligt vilket hans vilopuls är 25.

 • I Nedervetil har David blivit Goljat: "Vi ska älska läget"

  IK Myran toppar division ett inför slutrakan i serien.

  IK Myran hämtar alltjämt kraft och energi från att vara en liten förening från en liten ort i ett stort sammanhang. Men när laget nu toppar damernas division ett inför den sista tredjedelen i serien medger tränaren Magnus Slotte att byns stolthet bildligt talat gått från David till Goljat.

 • Veteranen valde Wild: "Här hör jag hemma"

  Matt Cullen skrev på för en säsong med Minnesota.

  Minnesota Wild får en rutinerad förstärkning på centerpositionen inför NHL-säsongen 2017-2018 när den färske Stanley Cup-vinnaren och hemmasonen Matt Cullen skrivit på för en säsong.

 • Asensio segerskytt när Real vann igen

  Real Madrid vann den spanska supercupen.

  Trots att Real Madrid saknade den avstängde Cristiano Ronaldo och fixstjärnorna Isco och Gareth Bale kunde laget spela hem också det andra mötet i den spanska supercupen. Real vann onsdagens hemmamatch med 2-0 (2-0) och cupen med det sammanlagda resultatet 5-1.