Hoppa till huvudinnehåll

Trumps administration: Finns inga bevis på kopplingar till Ryssland

Sean Spicer, Vita husets pressekreterare
Sean Spicer. Sean Spicer, Vita husets pressekreterare Bild: EPA/SHAWN THEW Sean Spicer,Vita huset,USA,Vita husets pressekreterare

En utredning och bevis är två skilda saker, så kommenterar Vita huset FBI-utredningen om eventuella kopplingar mellan Trumps valkampanj och Ryssland.

Trumps administration upprepar efter dagens utfrågning kring Rysslands inblandning i det amerikanska presidentvalet att det inte finns några kopplingar mellan Ryssland och Trumps kampanjorganisation.

En icke namngiven talesman för Trump säger att inget ändrats på den punkten, och att några bevis för samröre inte finns.

På samma linje är Vita husets presstalesperson Sean Spicer.

- En utredning och framföring av bevis är två skilda saker, sade Spicer.

FBI-chefen James Comey bekräftade tidigare på måndagen att FBI utreder Rysslands eventuella inblandning i höstens presidentval. Bland annat granskas kopplingarna mellan Ryssland och personer som var involverade i Trumps kampanj.

”Kvarstår viktig information”

Under utfrågningen kom det också fram att det inte finns några bevis som stöder Trumps anklagelser om att Obama skulle ha avlyssnat honom. Det verkar ändå inte som att presidenten ännu är beredd att svälja sina ord.

- Vi startade en utredning det återstår fler utfrågningar. Eftersom det är en pågående utredning kvarstår viktig information som behöver diskuteras, svarade Spicer på frågan om Trump är beredd att ta tillbaka anklagelserna.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes

 • Spansk polis: Huvudmisstänkt kanske ännu på fri fot

  Polisen tror nu att en 22-åring körde skåpbilen i Barcelona.

  Spansk polis har nu en ny huvudmisstänkt och tror att mannen som körde skåpbilen i Barcelona fortfarande kan vara på fri fot. Samtidigt tror polisen att männen planerade betydligt mer omfattande attacker och har på lördagen utfört kontrollerade explosioner.

 • Spansk polis bekräftar: Den huvudmisstänkte i terrorattackerna har dött

  Det är frågan om ynglingen som misstänks vara bilföraren.

  I Spanien har polisen bekräftat att den huvudmisstänkte i terrordåden i Barcelona och Cambrils har dött. Den yngling som misstänks ha kört skåpbilen i Barcelona är en av de fem misstänkta terrorister som sköts ihjäl i Cambrils.

 • Spanien tystnade för en minut

  Minnesstund i Barcelona för att hedra offren.

  En tyst minut har hållits i Barcelona för att hedra minnet av offren i torsdagens terrorattack. Spaniens kung Felipe VI deltog i minnesstunden på torget Placa de Catalunya, bredvid gågatan La Rambla, på fredagen.

 • Skyddspolisen: Ingen höjd hotbild mot Finland

  Hotnivån kvar på nivå två av fyra.

  Skyddspolisen har i det här skedet inga uppgifter om att terrordåden i Spanien skulle ha några kopplingar till Finland. Man kommer heller inte att höja hotnivån i Finland.

 • Forskare: Terrordåd i Spanien inte oväntat

  Spanien historia av terrorism och en radikaliserad miljö.

  Enligt terrorforskaren Mats Fridlund har Spanien en lång historia av terrorism och en radikaliserad miljö, så torsdagens terrordåd var inte oväntat.

 • Fem misstänkta terrorister sköts ihjäl i natt söder om Barcelona

  Polisen stoppade pågående terrordåd i staden Cambrils.

  Spansk polis har skjutit ihjäl fem misstänkta terrorister i staden Cambrils, omkring 100 kilometer söder om Barcelona. De ihjälskjutna körde på folk med en bil i likhet med terrordådet i Barcelona då de sköts. Polisen meddelar också att en tredje person har gripits.

 • Frågan om presidentvalet dominerar KD-kongress

  Ska KD ha en egen presidentkandidat eller inte?

  Ska Kristdemokraterna ha en egen presidentkandidat eller inte? Den frågan verkar dela de partiaktiva. På partikongressen som börjar i Seinäjoki i dag ska partiet fatta beslut i saken.

 • Hotell och taxibilar hjälper turister

  Gratis taxi för turister som vill bort från attackområdet.

  Taxichaufförer har erbjudit turister gratisresor för att komma bort från området kring La Rambla, där terrorattacken skedde på torsdag eftermiddag. Också hotellen har hjälpt turister och upplåtit rum för dem som inte har kunnat ta in på sina egna hotell.

 • Terrorexpert: Det har funnits en hotbild

  Naturligt att det utreds som terrorbrott, menar expert.

  Spanien har under en längre tid haft en ganska stark hotbild av jihadistiska terrordåd, säger Hans Brun, terrorforskare vid svenska Försvarshögskolan, med anledning av att ett fordon kört in i människor på turiststråket La Rambla i Barcelona.