Hoppa till huvudinnehåll

Trumps administration: Finns inga bevis på kopplingar till Ryssland

Sean Spicer, Vita husets pressekreterare
Sean Spicer. Sean Spicer, Vita husets pressekreterare Bild: EPA/SHAWN THEW Sean Spicer,Vita huset,USA,Vita husets pressekreterare

En utredning och bevis är två skilda saker, så kommenterar Vita huset FBI-utredningen om eventuella kopplingar mellan Trumps valkampanj och Ryssland.

Trumps administration upprepar efter dagens utfrågning kring Rysslands inblandning i det amerikanska presidentvalet att det inte finns några kopplingar mellan Ryssland och Trumps kampanjorganisation.

En icke namngiven talesman för Trump säger att inget ändrats på den punkten, och att några bevis för samröre inte finns.

På samma linje är Vita husets presstalesperson Sean Spicer.

- En utredning och framföring av bevis är två skilda saker, sade Spicer.

FBI-chefen James Comey bekräftade tidigare på måndagen att FBI utreder Rysslands eventuella inblandning i höstens presidentval. Bland annat granskas kopplingarna mellan Ryssland och personer som var involverade i Trumps kampanj.

”Kvarstår viktig information”

Under utfrågningen kom det också fram att det inte finns några bevis som stöder Trumps anklagelser om att Obama skulle ha avlyssnat honom. Det verkar ändå inte som att presidenten ännu är beredd att svälja sina ord.

- Vi startade en utredning det återstår fler utfrågningar. Eftersom det är en pågående utredning kvarstår viktig information som behöver diskuteras, svarade Spicer på frågan om Trump är beredd att ta tillbaka anklagelserna.