Hoppa till huvudinnehåll

Handelslaget KPO öppnar fem nya restauranger i Vasa

Rewell Centers utsida mot torget
Rewell Centers utsida mot torget Bild: Yle/Sofi Nordmyr rewell center

Handelslaget KPO satsar stort på restaurangverksamhet i centrala Vasa. De nya restaurangerna planeras i Rewell Center och i Hallitar-huset bredvid Saluhallen.

Handelslaget KPO:s branschdirektör Riku Asukas är förtegen angående de nya restaurangerna i det här skedet men säger att det handlar om fem olika koncept.

- Det handlar om helt nya koncept som inte finns i Vasa och inte heller någon annanstans i landet. De olika restaurangerna har egna specifika målgrupper och riktar också in sig på olika slags situationer, säger Asukas.

En av lokalerna som planeras för restaurangbruk är en 120 kvadratmeter stor lokal i det så kallade Hallitar-huset bredvid Saluhallen där klädaffären Karisma senast verkat. KPO har hyrt lokalen av Hallitar.

"Vi tror på ett levande centrum"

KPO har lämnat in bygglov till Vasa stad och fler bygglov ska lämnas in. För handelslagets del handlar det om investeringar på över två miljoner euro.

- Vi tror på ett levande centrum i Vasa och vill göra vårt för att pigga upp och få fart på nya kundgrupper, säger Asukas.

KPO informerar närmare om restaurangverksamheten i sommar. Planen är att de nya restaurangerna ska slå upp sina dörrar på sensommaren och under början av hösten.

På valborg inleder KPO dessutom restaurangverksamhet i Villa Sandviken i Sandviksparken.

Artikeln kompletterad tisdagen den 21.3 klockan 13.45 med kommentarer av Riku Asukas på KPO.

Artikeln ändrad tisdagen den 21.3 klockan 16.13. En av de nya restauranglokalerna ligger i Hallitarhuset bredvid Saluhallen, inte i själva Saluhallen.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten