Hoppa till huvudinnehåll

Jamie Vardy har mordhotats efter Ranieris sorti

Jamie Vardy och Claudio Ranieri
Jamie Vardy bedyrar att hans förhållande med Claudio Ranieri var sakligt. Jamie Vardy och Claudio Ranieri Bild: All Over Press Jamie Vardy,Claudio Ranieri,Leicester City FC

Leicesters stjärnforward Jamie Vardy har pekats ut som en av de spelare som ville bli av med tränaren Claudio Ranieri. Nu avslöjar Vardy att han och hans familj har tagit emot flera mordhot.

Regerande Premier League-mästaren Leicester City avskedade sin tränare Claudio Ranieri för en månad sedan. Strax därefter skrev flera engelska tidningar att Vardy och målvakten Kasper Schmeichel aktivt jobbade för att klubbledningen skulle göra sig av med den omtyckte Ranieri.

Artiklarna har lett till kraftiga reaktioner mot framför allt Vardy, trots att han har dementerat uppgifterna.

"Det är fruktansvärt"

Han avslöjar för engelska medier att han och hans familj har tagit emot flera mordhot.

- Storyn är redan ute. Folk snappar upp den och slukar den med hull och hår. Det leder till dödshot mot min familj, mina barn, allting, säger Vardy till The Guardian.

- Jag försöker låta det rinna av mig, men när någon vill stycka ihjäl din fru då hon sitter i bilen med barnen i baksätet så är känslan inte den bästa.

Vardy säger att hans familj har hotats många gånger. Själv har han tagit emot hot på sociala medier och på gatan - i praktiken överallt där han har rört sig.

"Vi är alla förkrossade"

Han insisterar på att det inte existerade några sprickor mellan spelarna och Ranieri.

- Om vi inte var överens så sade vi det rakt ut i tränarens kontor. Han tog tacksamt emot och välkomnade alla åsikter, säger Vardy.

- Vad han gjorde för Leicester var otroligt. Vi spelare kan bara tacka honom för det. Vi är alla förkrossade över att han fick bära skulden.

Leicester har vunnit alla sina fyra matcher och nått kvartsfinal i Champions League sedan Ranieri fick sparken. Den förre assisterande tränaren Craig Shakespeare leder laget under återstoden av säsongen.

Läs också