Hoppa till huvudinnehåll

Schweinsteiger fick nog – lämnar Manchester United

Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger skrattar hela vägen till banken och Chicago. Bastian Schweinsteiger Bild: All Over Press Bastian Schweinsteiger,Manchester United FC,Chicago Fire

Bastian Schweinsteiger tröttnade till slut på att vara bänknötare i Manchester United. Den tyske mittfältaren flyttar till MLS-klubben Chicago Fire.

Schweinsteiger har varit i frysboxen i Manchester United under merparten av säsongen. Han har inte spelat i en enda Premier League-match och in alles gjort bara fyra framträdanden för United sedan säsongen sparkade i gång.

Enligt Chicago Tribune har den 32-årige tysken tecknat kontrakt med Chicago Fire och han kommer att lämna United senare den här veckan. Kontraktet uppges vara värt 4,5 miljoner dollar och han blir därmed en av de bäst betalda spelarna i MLS.

- Jag har alltid letat efter möjligheter att kunna påverka på ett positivt sätt och skapa något stort. Min flytt till Chicago Fire är ett led i det. Jag är övertygad om klubbens vision och filosofi, säger Schweinsteiger till tidningen.

Han har nått sina finaste framgångar med Bayern München och det tyska landslaget. Under sina 13 år i Bayern vann han åtta Bundesliga-titlar och Champions League en gång.

Han spelade 121 landskamper och gjorde 24 mål för Tyskland under sin landslagskarriär. Den karriären nådde sin kulmen då han vann VM-guld i Brasilien år 2014.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport