Hoppa till huvudinnehåll

Tyst om hockeyvåldet i Lovisa

Lovisa ishall
Lovisa ishall. Lovisa ishall Bild: Yle/ Peik Henrichson Lovisa,ishallar,hockeyvåld

Ishockeyklubben LJK i Lovisa grämer sig över den negativa publicitet klubben fick för en dryg vecka sedan när hockeyvåldet under en B-juniormatch i Lovisa ishall blev en riksnyhet.

─ Vi har beslutat prata om det som skedde endast internt inom klubben, säger Herbert Stålström, som är rektor för klubbens hockeyskola i Lovisa.

Både hockeyföräldrar och tränare har varit försiktiga med att kommentera juniormatchen den 11.3 mellan Oulunkylän Kiekko-Kerho och Lovisalaget LJK.

Matchen blev så våldsam att domarna såg sig tvungna att avbryta den bara några minuter innan den skulle ha slutat. När matchen avbröts ledde det gästande laget Oulunkylän Kiekko-Kerho med 5-0.

Spelarna i båda lagen var födda 1998-2003.

"Ingen vits att vara efterklok"

─ Vi har gett en förklaring till ishockeyförbundet som utrett frågan, säger Herbert Stålström. Men någon anmärkning fick vi inte från förbundet. Mer vill jag inte kommentera.

Men när ni ändå har diskuterat händelsen inom klubben, så fanns det något som kunde ha skötts bättre den där lördagen?

─ Det är ingen vits att vara efterklok, säger Stålström.

Herbert Stålström har varit med i verksamheten i cirka fyrtio år och tycker att det flera gånger hänt liknande saker tidigare, men nu fick det väldigt stor publicitet i kvällstidningarna närmast för att matchen avbröts.

─ Skulle matchen inte ha avbrutits så skulle det knappast ha skrivits alls om slagsmålen.

Läs också