Hoppa till huvudinnehåll

Kommunalvalskandidat dog – finns med på kandidatlistan i S:t Karins

Valaffisch.
Arkivbild. Valaffisch. Bild: Gunilla Starck valaffisch

I S:t Karins har en kommunalvalskandidat dött nyligen men hans uppgifter finns fortfarande kvar på valplanscher och i reklamblad. Det skriver tidningen Kaarina-lehti.

Det handlar om Sannfinländarnas kandidat Pertti Alakylä som avled förra veckan. Enligt Janne Aso, ordförande för Sannfinländarna i S:t Karins, har Alakyläs uppgifter plockats bort från Sannfinländarnas egna affischer i staden. Däremot finns hans namn kvar i de reklamblad som delas ut i landskapet och i kandidatlistor på röstningsställen runtom i staden.

- Det är beklagligt med tanke på de anhöriga men vi kan inte göra något åt saken. Vi har fått instruktioner från justitieministeriets valavdelning att vi inte får ändra på kandidatlistorna, säger Sari Vahtera, som är valansvarig i S:t Karins, till tidningen.

Centralvalnämnden fastställde kandidatlistorna 9 mars. Nästa möte ordnas den 12 april efter valet och då fastställs slutresultatet. Ifall Alakylä får röster tillfaller de partiet.

Läs också