Hoppa till huvudinnehåll

Stora tågproblem på kustbanan

En järnvägsräls.
Nu går tågen mellan Karis och Salo igen. En järnvägsräls. Bild: Yle/Petra Thilman Räls,hangötågbana

Tågtrafiken mellan Åbo och Helsingfors hade stora problem på onsdagen. Alla tåg mellan Karis och Salo ersattes under morgonen med bussar. Från klockan 10 körs alla tåg igen, meddelade VR klockan 10:30 på onsdag.

Passagerarna bör ändå vara beredda på att förseningar förekommer, eftersom tågen fortfarande har sänkt hastighetsbegränsning på vissa sträckor. Orsaken till förseningarna är ett tekniskt fel på banan.

Morgontågen har som mest varit försenade nästan två timmar på grund av fel i järnvägssystemet, passagerarna transporterades med buss mellan Karis och Salo, och IC 948-tåget från Åbo hamn till Helsingfors klockan 8:10 ersattes helt med bussar.

En del passagerare på väg till morgonbåten från Åbo skjutsades med taxi från Karis.

Det är oklart hur länge reparationerna tar.

Artikeln har uppdaterats 22.3.2017 kl.10:39.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland