Hoppa till huvudinnehåll

Komarov nätade och assisterade – Matthews ikapp Laine i rookieskytteligan

Nykomlingarna i både Columbus och Toronto stod i rampljuset då lagen drabbade samman under natten till torsdag. Zach Werenskis tabbe i den egna zonen gav Leo Komarov ett mål medan Auston Matthews stod för säsongens 33:e fullträff.

Toronto Maple Leafs har hittat vårformen. Borta mot Columbus kom den andra segern på raken och laget kröp upp till trea i Atlantdivisionen.

Det var ingen annan än Nykarlebysonen Leo Komarov som inledde målskyttet i den första perioden. Komarov, som den senaste tiden fått uppleva hur kritisk Torontomedia kan vara, hade inte nätat på fyra matcher före bortaresan till Columbus.

Det var blåjackornas egen stjärnnykomling Zach Werenski som får ta på sig skulden för fullträffen. Werenski, som i många experters listor utmanar Patrik Laine och Auston Matthews i Calder-racet, tappade fatalt pucken i den egna zonen rakt åt Nazem Kadri – som gav en passning till en helt ledig Leo Komarov.

Matthews tur att näta, Komarov fördubblade sin poängskörd

Några minuter senare var det Matthews tur att stiga fram. Talangen hann redan fira målet före pucken ens gått in, men hittade själv spelredskapet på mållinjen och styrde in pucken. Målet var Matthews 33:e för säsongen och amerikanen steg samtidigt upp till en delad ledning i rookieskytteligan tillsammans med Patrik Laine.

I den tredje perioden passade Komarov fram Nazem Kadri för sitt andra poäng för kvällen. Slutsiffrorna stod 5-2 i Columbus.

Joonas Korpisalo stod mellan stolparna för Blue Jackets och stoppade 27 skott. Torontos sista mål gick in i tom bur. Fredrik Andersen i Torontomålet blev för sin del den första lönnlövskeepern att vinna 30 matcher under en säsong sedan Vesa Toskala år 2008.

Ofattbar tabbe av Toronto – glömde att sätta in spelare

Ur taktiskt perspektiv stod Toronto för kvällens absolut största tabbe. Roman Polak åkte på ett matchstraff och Torontolotsen Mike Babcock glömde att sätta någon i utvisningsbåset istället för bjässen.

Då den fem minuter långa utvisningen var avklarad fanns det med andra ord ingen som hoppade in på isen. Torontos numerära underläge höll på i knappt två minuter för länge, då nästa avblåsning kom först när Brian Boyle slängde in pucken på bytesbänken.

– Det kommer aldrig att hända igen. Det garanterar jag, säger Babcock efter matchen.

Korpisalo: Leksa gjorde det han gör bäst

Blue Jackets-målvakten Joonas Korpisalo var inte nöjd med lagets insats. Enligt keepern överraskades Columbustruppen av Torontos fysiska spelstil.

– Jag har inte sett dem spela med samma intensitet förr. De tog oss helt på sängen, summerar Korpisalo till Yles NHL-korrespondent efter matchen.

Också Komarov får en eloge för sin insats.

– Han spelade bra. Gjorde det han gör bäst. Han fick nog rört om i grytan riktigt ordentligt några gånger, säger Korpisalo och skrattar.

Resultat, NHL:

Columbus – Toronto 2-5
CBJ Korpisalo 27/31
CBJ Nutivaara 0+0, +/- 0, istid 14:39
TOR Komarov 1+1, +2, istid 16:50

NY Rangers – NY Islanders 2-3
NYR Raanta 25/28

Anaheim – Edmonton 4-3
ANA Vatanen, 0+0, +/- 0, istid 16:37

Videobilder från Viasat.

Läs också